Делян Добрев, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване Беновска пита“

...
Делян Добрев, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване Беновска пита“
Коментари Харесай

Делян Добрев: ГЕРБ за 300 млн на ден от горива в “Литаско” сезира ДАНС 

Делян Добрев, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 2-ри юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

ГЕРБ из страната; ГЕРБ “дръпна ” спирачката на инфлацията

Беновска поздрави Делян Добрев, който се включи отдалечено от Пазарджик от събитие на ГЕРБ. Добрев показа, че поддържат връзка с хората, политиците би трябвало да бъдат покрай тях и всяка събота с парламентарната група са в разнообразни градове на страната. Темите на днешната среща са за горивата и инфлацията и по какъв начин в четвъртък, с помощта на предложение на ГЕРБ, е била “дръпната ръчната спирачка на инфлацията ”. “След една година старания успяхме да се преборим за обезщетения за бизнеса, които са в основата на голямата инфлация в България – 2 пъти по-висока от европейската.

ГЕРБ на власт?

“Ще се върнете ли на власт – Бойко Борисов и ГЕРБ? ” попита Беновска. Добрев отговори, че това ще го решат хората, в случай че има предварителни избори, само че в случай че се образува болшинство в сегашния парламент, ГЕРБ няма да се върнат на власт, тъй като не желаят да вземат участие в нечистоплътни сделки. “Тази седмица още веднъж има напазарувани депутати от тези нулево толерантните към корупция, моралните и така нататък Това е доста по-голямо закононарушение, съгласно мен, в сравнение с да купиш гласове на изборите, тъй като всеки един народен представител зад себе си има към 10 000 гласа ” разяснява Добрев.

ГЕРБ ще поддържа ли Асен Василев?

“На ротационен принцип Асен Василев, съпредседателят на към момента нерегистрираната Политическа партия “Продължаваме смяната ” вероятно би бил министър-председател на България. Ще обсъдим въпроса дали ГЕРБ ще го поддържа, само че преди този момент желая да Ви припомня с няколко доста къси клипа – кой е Асен Василев ” сподели Беновска.

Асен Василев от 3-ти юли 2021г. в изявление за “Беновска пита ”

“Беновска попита дали с Делян Добрев са се засичали в Хасково, а Василев описа, че са били в една гимназия и са пеели дружно в хора. Водещата попита министъра на финансите дали може да запее нещо. Асен Василев запя „Хубава си, моя горо“. Беновска го поздрави и му пожела да продължи с ария в политиката. ”

Беновска означи, че си имаме пеещ предстоящ министър-председател и попита Добрев дали може да пее. Добрев описа, че не е пял от 20 години, пеенето би трябвало да остане в ученическите години и не е за хора, които не се занимават професионално с музика. “Ние с Асен Василев бяхме по разнообразни аргументи в този хор. Той беше, с цел да пее, а аз бях за летните лагери ” описа Добрев.

Асен Василев за пенсионерите

Водещата пожела да чуят какво мисли Асен Василев за пенсионерите.

Асен Василев: Да го духат бедните! Народът си отвоюва страната!

“Чудно, обаче, по какъв начин тази нежна душа – Асен Василев – на 21 юни 22-ра от трибуната на 47 Народно събрание говореше за някакво …“духане“…

Асен Василев: Това, което слушам, са популистки лозунги и икономическа философия, която, в случай че мога с едно изречение да я обобщя, е – да го духат бедните! Това е вашата икономическа философия.

А на 22 юни 22-ра, Асен Василев – откакто падна от власт – отиде, като Войн, измежду народа:

Асен Василев: Аз мисля, че резултатът е доста добър!

Медия: Защо?

Асен Василев: 4 гласа ни разделят от успеха!

Медия: 4 гласа, само че, очевидно, жизненонеобходими, господин Василев!

Асен Василев: След идващите избори съм сигурен, че тези 4 гласа ще ги има! Тези 4 гласа против мафията ще ги има сигурно! И знаете ли, през днешния ден, тук, българският народ си отвоюва страната!

И се сетих каква САМОжертва ми призна сълидерът на „ Промяната“ Асен Василев на рождения ден на майка си, 2 юли 21-ва:

Асен Василев: Между другото, знам, че няма да се излъчи през днешния ден, само че през днешния ден е 2-ри юли и майка ми има рожден ден! Искам да я поздравя от Вашето предаване, в случай че може!

Илиана Беновска: Пратете ѝ сърчице, целувка!

Асен Василев: Абсолютно!

Илиана Беновска: Обърнете се, кажете ѝ две-три думи!

Асен Василев: Честит рожден ден! И доста благодаря за моралните устои, които са заложени от майка ми!

Илиана Беновска: Майка Ви несъмнено е изиграла огромна роля в живота Ви! А имате ли жена до себе си?

Асен Василев: Не!

Илиана Беновска: Защото?

Асен Василев: Защото, в случай че имах жена, несъмнено нямаше в този момент да вляза в Министерството на финансите по този метод, по който влизам. Но по-далечната и по-дългата история е, че съм имал няколко дами до себе си, само че сега нямам!

Илиана Беновска: Какво е любовта за Вас? Нека да не я разбираме безусловно сред мъж и жена!

Асен Василев: Не, за мен е сред мъж и жена!

Илиана Беновска: Човек може да обича детето си …

Асен Василев: Нямам деца, за жалост, тъй че за това не мога да приказвам. Любовта е момента, в който сваляш всички маски и се доверяваш изцяло на индивида до теб!

Асен Василев – министър-председател на България?

“Ето, това е бъдещият министър-председател на България, вероятно. Разбрахте ли, че той няма жена до себе си, тъй като нямало да може да влезе във властта? ” разяснява Беновска. Добрев сподели, че не би коментирал персоналния живот на никого, само че си спомня този ден в Народното събрание, в който Василев е изрекъл тези думи в Народното събрание и изпитва позор от това, тъй като има граници, които не би трябвало да бъдат подминавани, а случилото се е цинизъм от най-високата естрада на България.

ГЕРБ ще поддържа ли “Промяната ”?; Пенсиите

“Има ли късмет ГЕРБ да гласоподава в поддръжка на кабинет на “Промяната ” управляван от Асен Василев? ” попита Беновска. Добрев отсече, че няма никакъв късмет, а “Промяната ” последно време се пробват да се хвалят, че са вдигнали пенсиите на хората. “Румен Гечев в полза на истината едно време направи пенсиите 3000 лв., единствено че тези 3000 лв. купуваха по 2 хляба дневно. Това, което прави Асен Василев с инфлацията, ни води тъкмо натам, тъй като високите пенсии, с които те се хвалят, купуват доста по-малко, в сравнение с купуваха дребните пенсии по времето на ГЕРБ ” разяснява Добрев.

Екстрадицията на съветски дипломати: Руски нефт и офшорните сметки

Водещата попита дали е допустимо да се сплотят с тях във връзка вчерашното изказване на Бойко Борисов за екстрадицията на съветските дипломати и връзките на България с Русия, както са намерили общи гледни точки за Северна Македония. Добрев акцентира, че не е допустимо да се сплотят по никакъв мотив, тъй като “Промяната ” си въртят далавери с руснаците и не са спирали, по тази причина горивата са близо 4 лв., в случай, че България купува съветски петрол. Той изясни, че ние купуваме този нефт, тъй като е на ниска цена и никой не желае да го купува, поради войната. “Защо вицепремиерът, в този момент претендент за министър-председател лобира, изнудва Европейска комисия да купуваме на ниска цена съветски нефт, в случай, че ние плащаме същата цена за горивата, като останалите страни в Европейски Съюз – потребителят не печели нищо от това? Как по този начин, когато купуваш съветски газ финансираш войната в Украйна, а когато купуваш съветски нефт – не я финансираш? Отговорът е доста просто – в единия случай далаверата е при покупката на газ от медиатори, а не от руснаците, а в другия случай далаверата е в този 1 лев, който през швейцарските сметки доближава до някакви офшорки ” изясни Добрев. Той акцентира, че от един месец упорстват да се сътвори парламентарна комисия, с цел да се изследва този въпрос и службите да проследят пътят на парите, тъй като на година се използват 3 млрд и половина литра бензин и дизел – към 10 млн литра бензин и дизел дневно по 1 лев са 10 млн лв.. “Последните 6 месеца цените на акциза, на ДДС-то на тока, на газа – нищо не се е трансформирало и в това време единствено за последните 6 месеца горивото е скочило с повече от 1,20 лв. ” разяснява Добрев. Беновска го попита дали желае да каже, че 300 млн лв. на месец отиват в “Лукойл ”. Добрев удостовери, че отиват в швейцарската сметка и оттова се преразпределят, само че поради това “Промяната ” желаят да останат на власт, колкото се може повече, тъй като когато взимат по 10 млнна ден – всеки ден е скъп.

Сигнал за компанията “Литаско ”; Секретен отчет от ДАНС

“Възможно ли е да сезирате прокуратурата със сигнал, че може би компанията “Литаско ” печели по 300 млн на месецпо един завоалиран метод? ” попита Беновска. Добрев изясни, че преди подаване на сигнал, разследващите служби би трябвало да проследят пътя на парите и дали това е правилно, или не. “Вчера има получен конфиденциален отчет в Народно събрание, не съм го чел към момента, само че в този отчет се удостоверява това, което ние твърдим в последния месец и повече ” сподели Добрев. Той изясни, че това за 1-я лев е правилно, само че въпросът е по какъв начин да бъде разкрит отчетът от ДАНС и по какъв начин да накарат службите да си свършат до дъно работата и да пуснат сигнал в прокуратурата. “Тоест, следва евентуално другата седмица да повдигнете още веднъж въпросът за тази комисия и на закрито съвещание да се разиска този отчет? ” попита Беновска. Добрев отговори, че преди 20 дни са поискали да се сътвори тази комисия, само че 3 седмици не намира място в дневния ред, а от това страда всеки българин, даже и тези без коли, тъй като оскъпеният дизел и бензин влиза в цената на всички артикули в магазините – превозът на стоката е по-скъп.

Меморандумът за 1 млрд лв.

Беновска напомни тематика, която Борисов е повдигнал след разпита в прокуратурата във връзка ареста – меморандумът за 1 млрд, който е подписан с Джем корп и Ай Пи 3 по шарени чорапи и за който Кирил Петков е споделил, че е сезирал ДАНС. Добрев разяснява, че свадите са толкоз доста, че Народно събрание може 1 година напред да се занимава единствено с тях, а за въпросния меморандум – оказало се е, че това е следващата офшорка, зад която стоят съветски олигарси. “Ястребите против руснаците перат пари на съветски олигарси с меморандум в енергетиката ” акцентира Добрев. Беновска съобщи, че по-интересно е дали този 1 обещан млрд е плъзнал във всички сфери на енергетиката и дали ще употребява пари от проекта за възобновяване и резистентност. Добрев сподели, че не е ясно, само че е прекомерно евентуално, тъй като какъв различен интерес би имала тази компания, в случай че не получи пари от страната.

Инфлацията

“Единственият ни пробив е това, че в четвъртък по наше предложение, сложихме таван на цената на електрическата енергия за бизнеса, тъй като по този метод спасихме бизнеса, работните места и дръпнахме ръчната спирачка на инфлацията в дословния смисъл на думата. Моята прогноза е, че този месец ще е върхът на инфлацията и поради тъкмо това предложение, което ние внесохме, беше подкрепено от над 200 депутати. Най-накрая сътрудниците узряха какво предизвиква инфлацията, какво предизвиква това на всеки българин, само че поради тъкмо този текст – този месец ще бъде пикът на инфлацията и идващия месец инфлацията ще стартира да пада ” сподели Делян Добрев.

Тениска Харвард

Беновска съобщи, че идващия път в студиото Добрев ще получи подарък тениска Харвард. Той разяснява, че е приключил в Щатите, само че не в Харвард.

Така приключи диалогът сред Делян Добрев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 2-ри юли 2022 година. 

Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР