Делян Добрев е водач на листата на ГЕРБ в Хасково.

...
Делян Добрев е водач на листата на ГЕРБ в Хасково.
Коментари Харесай

Делян Добрев пред OFFNews: Програмата за саниране трябва да продължи |

Делян Добрев е лидер на листата на ГЕРБ в Хасково. Завършил е икономика в Уеслианския университет, гр. Мидълтаун, щата Кънектикът, Съединени американски щати, а по-късно и Университета за национално и международно стопанство. Има специализации по счетоводство и финанси в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки. OFFNews беседва с Добрев за бъдещата му работа като депутат в 45-ото Народно заседание.

- Г-н Добрев, вие напуснахте предишния парламент преди съвсем 2 години след диалог с премиера Борисов и поради така наречен скандал „ Кумгейт “. Сега обаче още веднъж сте лидер на листата на ГЕРБ в Хасково. Чувствате ли се изцяло оправдан?

- Това беше един съвършено скърпен компромат, който реализира своята цел – Елена Йончева отиде в европарламента за 20+ хил евро заплата, а аз не устоях душевен и напуснах българския парламент. Непосредствено след всички клюки по мой адрес имаше избори за европейски парламент, на които депутата от Хасково Елена Йончева беше лидер на листата за Европарламент, а последния в листата на Българска социалистическа партия също беше хасковлия. На тези избори, Българска социалистическа партия реализира един от най-слабите си резултати, с което гласоподавателите в Хасково демонстрираха на Елена Йончева какво мислят за нейните клюки и компромати. На последвалите локални избори ГЕРБ завоюва 7 общини на първи тур – още по-голяма изборна победа. Изборите са времето, когато хората дават оценка на политиците. В този смисъл, аз се усещам оправдан от гласоподавателите.

Иронията е в това, че героинята на Корнелия Нинова се обърна против самата нея. Тоест ГЕРБ не пострада от Йончева, пострада Българска социалистическа партия. Избирателите на Българска социалистическа партия в Хасково даже желаеха оставката на Елена Йончева и отдръпнаха доверието си от нея.

- Вероятно сте удовлетворен и от това, че успяхте да осъдите за клюка на първа инстанция евродепутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева?

- Доволен съм от решението на съда. В 7 обособени случая съда постановява, че осъжда Елена Йончева за изтъквам: жестокото му дискредитиране пред обществото, сътрудниците и фамилията му, целенасоченото му злепоставяне, накърняване на положителното му име, уронване на достойнството и достолепието му и така нататък

Вярвам, че всеки изпаднал в моята обстановка би трябвало да се отбрани, а клеветника да получи заслуженото си.

- Вие сте от Хасково и познавате проблемите на хората от региона. Каква цел си поставяте? Кой или кои проблеми на хасковлии ще са ваш приоритет като техен депутат?

- От всички водачи на листи с късмет да влязат в парламент от Хасковска област, аз съм единственият локален човек. В този смисъл, за разлика от моите съперници, аз в действителност познавам задоволително добре проблемите на общините и хората и през годините съм съдействал за решение на доста от тях. Разбира се, остава ни още доста работа. Надявам се да има още веднъж кабинет на ГЕРБ, с цел да продължим да получаваме поддръжка за инфраструктурни планове – спортни зали, паркове, градска среда, воден цикъл и така нататък

Има и тематики които са общи за цялата страна – програмата за саниране би трябвало да продължи като с изключение на блоковете се включат и всички останали здания, в това число еднофамилни и двуфамилни къщи. Увеличението на заплатите на учителите, пенсионерските добавки, нарастване на заплатите на медиците са също съществени цели в програмата на ГЕРБ.

- Част от работещите в Маришкия басейн са хора от Хасковска област. През идващите години обаче въглищните централи ще бъдат закрити. Какво е решението? Вече не закъсняваме ли с плановете за заместващи електроенергийни мощности?

- При един либерализиран енергиен пазар не е належащо страната да строи заместващи мощности. Свободният пазар ще го направи. Вече виждаме планове в частния бранш, които са подготвени да бъдат финансирани на свободен пазар. Това е гаранция, че потребителят няма да бъде претрупан в сметката, както се случваше постоянно до момента. В този смисъл страната би трябвало да сътвори рамката, която да притегли вложители в бранша, а не да субсидира или отделя бюджетни средства, с цел да построява централи. Всъщност в новите действителности в енергетиката, вложители могат да бъдат всички български жители и те към този момент са – единствено за миналата година са издигнати хиляди дребни фотоволтаични централи до 30 кв конфигурирана мощ. Това са единствените планове, по които страната продължава да подсигурява наложително изкупуване и преференциална цена. Тази политика би трябвало да продължи. Инвестицията в сходна централа коства 35-40 000 лв., а приходът на година е към 8000 лв. и то за 15-годишен интервал.

- По време на държавните управления на ГЕРБ отношението към плана АЕЦ „ Белене “ е варирало в крайности – от мочур до стратегически и предпочитан. Какво е вашето мнение, би трябвало ли да се прави или би трябвало най-сетне да спрем мъката, в която не престават да изтичат пари на българските данъкоплатци?

- Моето мнение за този план постоянно е било едно и също. Държавата не може да си разреши да е вложител в АЕЦ „ Белене “. Ако се откри частен вложител – дано да го строи. Ако не се откри в някакъв рационален период, би трябвало да се спре мъката, както вие се изразихте.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР