Делян Добрев е използван от своите за вътрешнопартийни битки, коментира

...
Делян Добрев е използван от своите за вътрешнопартийни битки, коментира
Коментари Харесай

Антон Кутев: Добрев е използван от своите за вътрешнопартийни битки

Делян Добрев е употребен от своите за вътрешнопартийни борби, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев. Той разяснява думите на Добрев, че е бил ранен смъртоносно политически. „ Защо да сме го ранили смъртоносно? Не сме му подавали ние оставката, той самичък си я подаде. Всички изговориха куп неща какъв брой честен акт е това и най-после, след целия този честен акт, да вземат и да не му я одобряват и той да се съгласи... За мен това е меко казано неясно “
„ Имам възприятието, че е той е надълбоко употребен от своите си хора, употребяват го за вътрешнопартийни борби, т.е. те си имат някакви проблеми вътре, които сега минават през него “, съобщи Кутев в ефира на bTV.
Според него държанието на Добрев е наивно от политическа позиция: „ Ако ще оставаш в Парламента, не можеш да си подаваш оставката. А в случай че си подадеш оставката, значи излизаш от Парламента “.
Припомняме, че през днешния ден (4 октомври) Народното събрание не одобри оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който изиска да напусне Народното събрание след свадите в Хасково. Решението беше взето с 97 гласа " за ", 97 " срещу " и 19 " въздържал се ". Дебатите продължиха повече от 2 часа.
„ Ролята на опозицията е да бъде коректив и да демонстрира нередностите. Елена Йончева е първокласен публицист. Всичко, което тя извади е правилно. Ние не желаеме да оплескаме индивида, а съответните органи да ревизират обстоятелствата. Това е част от демокрацията. Това не е форма на рязане на глави. Системата на демокрацията споделя, че тези, които са на власт би трябвало да бъдат следени от опозицията и от прокуратурата “, добави Кутев.
„ Местният феодализъм е проблем на цяла България “. Той прикани да се проверяват кметовете, при които има подозрения за сходни практики. „ Аз също съм бил ръководител на регионалната конструкция в Силистра, когато бяхме на власт “, призна Антон Кутев. „ За себе си постоянно имах правилото да се вардя. Не съм назначавал близки. Знам, че с това губим изборите. Това е моделът на ръководство. Тезата, че всички политици са маскари и би трябвало да ги сменим, не устоя. Ако желаеме да просперираме би трябвало да се променим “. „ Аз бях в белия рейс и ме замеряха с камъни, по моята кола скачаха, моята щерка обиждаха. Аз съм изтърпял цялата гнус на политическата система “, напомни Кутев. Въпреки това, по думите му, не става дума за политическо почистване на сметки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР