Делта вариантът има около 1000 пъти по-висок вирусен товар в

...
Делта вариантът има около 1000 пъти по-висок вирусен товар в
Коментари Харесай

Имунолог: Делта вариантът има 1000 пъти по-висок вирусен товар

Делта разновидността има към 1000 пъти по-висок вирусен товар спрямо истинския вирус. Това сподели по Нова телевизия имунологът от Българска академия на науките проф. доктор Сорен Хайрабедян.

Той цитира китайско изследване, съгласно което при индийския (делта) вид отрицателният PCR е годен единствено 48 часа, тъй като вирусът заразява организма за не повече от два дни. При остарелия вид, от Ухан, са били нужни 7 дни, с цел да се мултиплицира в организма, уточни проф. Хайрабедян.

Според него може да се чака, че през идващите два месеца ще има нарастване на броя на инфектираните и заболелите с Делта разновидността. Причината е съществуването на хора, които нито са имунизирани, нито са преболедували.

По думите на имунолога някои имунизирани може да бъдат положителни при PCR тест за няколко дни, само че надали това ще докара до разболяване.

"Повторното възпаление е доста внимателен миг, който към момента е противоречив. Засега процентите на наново инфектираните варират сред 0,4 и 4% според от страната и метода, по който са правени проучванията. Реинфекция значи, че сте инфектиран наново, с различен вид, само че не значи, че ще развиете клинична картина ", уточни експертът и цитира проучване в Шотландия, съгласно което имунизациите имат 70% ефикасна отбрана против индийския вид на COVID-19.
Според проф. Хайрабедян за момента бустерна (усилваща) доза не е нужна, защото към момента няма вид, който да води до всеобщо наново заразяване. Той предвижда, че нужда от трета доза може да има най-рано следващата година, само че тогава ще има и медикаменти, с които да се спре развиването на инфекцията още в начален етап.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР