Delray Beach Open, четвъртфиналГригор Димитров – Джон Милман 4-6 4-6Григор

...
Delray Beach Open, четвъртфиналГригор Димитров – Джон Милман 4-6 4-6Григор
Коментари Харесай

Димитров отпадна на четвъртфиналите в Делрей Бийч


Delray Beach Open, четвъртфинал
Григор Димитров – Джон Милман 4-6 4-6


Григор Димитров напусна Delray Beach Open на четвъртфиналите, откакто отстъпи на Джон Милман с 4-6 4-6.

Постоянството на международния №91 надви над изблиците на по-висока класа от първата ни ракета. Така австралиецът продължава към полуфиналите, където ще срещне Рейли Опелка.

Григор изигра призрачен първи сет на сервис, в който вкара едвам 42% от първите си начални удари, а във втория пропиля задатък от 3-0, откакто изглеждаше като че ли управлява обстановката на корта.

Опонентът му поддържаше положително равнище от главната линия и на сервис през цялата среща, само че се видя, че не може да се конкурира с българина, когато играта на някогашния №3 спори. През по-голямата част от времето обаче успяваше да обезврежда офанзивите на Димитров и да дочака неточност от ракетата му, което през днешния ден бе задоволително за победа.

Това беше първият шампионат на най-хубавия ни тенисист след Australian Open. Григор трябваше да играе в Далас, само че даде позитивна проба за Covid-19 и пропусна конкуренцията при започване на февруари.


След като двамата си размениха по едно удобно подаване при започване на срещата, Милман стигна до дюс от посрещане, само че не съумя да заплаши по-сериозно съперника си – 2-1.

Австралиецът имаше лек превес в по-дългите разигравания и при 3-3 стигна до 15-40 на сервиса на първата ни ракета. Първата заплаха бе обезвредена с добър първи сервис, а при втората някогашният №3 извърши серия от бекхенд слайсове, като замаскира добре къса от същата страна и изненада противника си. Българинът измъкна подаването си.

Докато Димитров вкарваше под 50% от първите си начални удари, Милман нямаше такива проблеми и бързо записа гейм на 0, с което резервира напрежението в половината на съперника си. Григор изостана с 0-30, а точка по-късно бездънен ретур на австралиеца го изправи пред два нови брейкбола. И този път сервисът се разсъни в точния момент, с цел да избави първата заплаха, само че при втората точка за пробив най-хубавият ни тенисист се пропука – двойна неточност и 4-5.

Световният №91 записа два аса, затвърди на 0 и поведе с 6-4.

След ас и доста по-добро сервиране в първия гейм на втората част, Димитров за пръв път заплаши подаването на съперника си. Милман отрази първия брейкбол, само че при втория Григор проби от нищото – форхенд уинър по правата от придвижване и 2-0.

В откриващите три гейма на втората част някогашният №3 изглеждаше видоизменен, въпреки към момента да допускаше непредизвикани неточности на моменти. Процентът на вкаран първи сервис скочи до над 80%, а в разиграванията Димитров стартира да бъде по-проактивен, да си основава благоприятни условия и да се възползва от тях.

Австралиецът оцеля в нов под напрежение сервис-гейм, преди Григор да му подари късмет за завръщане в сета, откакто пропиля задатък от 30-0, а при 30-30 позволи непредизвикана неточност от привидно елементарен форхенд. Джон се възползва.

След този неуверен миг, българинът още веднъж влезе в зоната. Спечели две дълги разигравания от главната линия и стигна до нов брейкбол, само че изпрати ретура си в мрежата. Милман се възползва от този подарък и изравни – 3-3.

При 4-4 последва нов срив в играта на първата ни ракета и закъснение от 15-40. Австралиецът се възползва още от първия си късмет, след което затвърди сполучливо и си обезпечи място на полуфиналите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР