Деловодителка в Окръжна прокуратура – Благоевград е уволнена заради сигнал

...
Деловодителка в Окръжна прокуратура – Благоевград е уволнена заради сигнал
Коментари Харесай

Уволниха деловодителка в благоевградската прокуратура за това, което стори на свои колеги

Деловодителка в Окръжна прокуратура – Благоевград е уволнена поради сигнал против сътрудници, който изпратила под подправена идентичност. Това съобщи струма.бг.

През февруари тази година в Апелативна прокуратура – София било получено писмо от Лазар Лазаров от Добринище, в което изразявал неодобрение от дейностите на чиновниците в работа „ Регистратура, деловодство и списък “ на Окръжна прокуратура, които не му дали входящ номер на заявление за издаване на уверение за неприключили наказателни производства. Обяснението било, че входящ номер ще получи от чиновници на работа „ Деловодство “ в Окръжна следствена работа към Окръжна прокуратура, които са в друга постройка, и то на другия ден. Лазаров се оплаквал от основания ред за издаване на удостоверения, който затруднявал жителите, още повече че той живеел на 65 км от Благоевград.

По случая е формирана кореспонденция, като и.ф. административен началник на Апелативна прокуратура – София разпоредил на шефа на Окръжна прокуратура – Благоевград Христо Георгиев да бъде направена инспекция по сигнала, който бил изпратен още до основния прокурор и Висш съдебен съвет, както и да предприеме съответни административно-организационни ограничения.

При осъществената инспекция се открило, че лицето Лазар Лазаров не е подавал заявление в Окръжна прокуратура. Справка посочила, че човек с това име не живее на посочения адрес в Добринище. Със заповед на окръжния прокурор Христо Георгиев била предоставена и инспекция на място за определяне на създателя на сигнала, с цел да може да бъде изслушан, а обясненията му протоколирани. Тогава лъснало, че на посочения адрес няма къща, а двор със зеленчукова градина. Собственикът на прилежащия парцел декларирал, че не познава човек с име Лазар Лазаров. Такъв нямало и измежду краткотрайно записаните лица в кметството на Добринище.

Проверката за търсене на „ фантома “ траяла и в пощенските станции, а най-после се стигнало до разкриването на самоличността на действителния адресант – деловодителката в Окръжна прокуратура Албена Тимева. Тя била разпозната от пощенска служителка в Банско, която приела подадено от нея писмо, подадено сякаш от Лазар Лазаров. По това време деловодителката била в заплатен отпуск. Спрямо нея е подхванато дисциплинарно произвеждане и тя е уволнена поради корист с доверие и уронване престижа на работодателя си, по тази причина, че по прикрит и загадъчен метод е подала анонимни сигнали, което нарушава съществено съществени правила и правила от Етичния кодекс на правосъдните чиновници.

От Окръжна прокуратура отхвърлиха да разясняват подмолните дейности на досегашната си служителка. Албена Тимева се е възползвала от правото си да апелира дисциплинарното уволняване в Районен съд – Благоевград.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР