Деловата социална мрежа на Microsoft - LinkedIn, ще съкрати 716

...
Деловата социална мрежа на Microsoft - LinkedIn, ще съкрати 716
Коментари Харесай

LinkedIn съкращава стотици служители

Деловата обществена мрежа на Microsoft - LinkedIn, ще редуцира 716 чиновници и ще спре своето приложение, ориентирано особено към китайския пазар, оповестяват международните организации. Причината - намаляващо търсене.

Контекст : LinkedIn е измежду сполучливите покупки на Microsoft (струваше 26 милиарда $ през 2016 г.), като приходите на обществената мрежа порастват през предходната година, само че през тази софтуерният свят изпитва усложнения - а платформата е изключително подвластна от интензивността на потребителите и фирмите от този бранш. Те са главните купувачи на реклама и на абонаментни услуги.

Само в границите на последните 6 месеца, обаче, над 270 000 души в IT сферата се оказаха без работа - най-малко това демонстрират данните на уеб страницата layoffs.fyi, който събира информация за съкращенията по света. Само от началото на май досега " жертвите " са над 5000.
 Meta ще прави още съкращения, откакто освободи 11 000 чиновници
Meta ще прави още съкращения, откакто освободи 11 000 чиновници

Междувременно компанията продължава да влага съществено в създаването на метавселената

Технологичните компании години наред реализираха високи резултати поради обвързваното с COVID-19 търсене, само че след повдигането на противоепидемичните ограничения и утежняването на икономическата обстановка доста компании започнаха да свиват своите разноски за цифровизация. Това докара и до огромни талази на съкращения в това число в компании като Гугъл и Microsoft.

Детайли : Изпълнителният шеф на LinkedIn Райън Рослански посочи, че съкращенията ще бъдат както в звената по продажбите и поддръжката, по този начин и измежду оперативно ангажираните с платформата. Част от работата ще бъде трансферирана на външни подизпълнители.
 Tech колосите с огромни съкращения в Индия
Tech колосите с огромни съкращения в Индия

Гугъл и Twitter освободиха стотици свои чиновници в страната

Засегнатите 716 души ще могат да аплайват за едно от новите 250 работни места, които ще бъдат разкрити посредством метаморфоза на разнообразни процеси.

Още нещо : Дейността си приключва приложението за разгласи за работа InCareer, с което обществената мрежа остана на китайския пазар, откакто през 2021 година отстрани останалото си наличие в комунистическата страна.
 LinkedIn гради своята
LinkedIn гради своята " войска " от инфлуенсъри

Влиятелни консуматори развиват сполучлив бизнес в деловата обществена мрежа

" Въпреки началния напредък, InCareer се сблъска с яростна конкуренция и провокациите на макроикономическия климат, което в последна сметка ни докара до решението да прекратим работата на услугата ", оповестиха от LinkedIn.

В Китай компанията ще продължи да оказва помощ на локалния бизнес да търси гении от чужбина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР