Делото, заведено от семейство Баневи срещу България за нарушаване на

...
Делото, заведено от семейство Баневи срещу България за нарушаване на
Коментари Харесай

Делото Баневи срещу България влиза по същество в Европейския съд по правата на човека

Делото, заведено от семейство Баневи против България за нарушение на човешките права пред съда в Страсбург е минало първа фаза т.е. признато е за разглеждане и е даден период на страните, вероятно, да реализират съглашение. Това заяви пред публицисти в Спецсъда юрист Христо Ботев, който пази Николай Банев, по делото за данъчни закононарушения и пране на пари, по което подсъдими са още неговата брачна половинка и майка му, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Ботев съглашение няма да бъде реализирано. В делото са били разказани нарушавания от страна на прокуратурата и съда, което включва първичните арести и изявления на сегашния основен прокурор, които нарушавали презумпцията за невиновност.

Евгения Банева изясни, че делото в Страсбург е почнало на 21 юли 2020 година, като то е с гриф "Приоритетно ", поради доста нарушавания позволени от българските съд и прокуратура. Делото се водело от адвокатската адвокатска фирма на Михаил Екимджиев.

Съдът постанови семейство Баневи да влязат във притежание на къмпинг "Каваци "

До края на септември българската страна би трябвало да даде отговор на няколко въпроса по делото, свързани с нарушение на човешките права, добави още Банева. По думите й една от точките по делото била безразсъдно дългият период на задържане на Николай Банев, който все още е съвсем две години. Нарушения имало още и при издаването на Европейската заповед за арест.

Евгения Банева съобщи още, че е заведен иск в Софийски градски съд на стойност 10 млн. лева по Закона за отговорността на страната и общините за вреди, като сега се чака бъде планувано съвещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР