Делото започна, заяви пред медиите Полина Вдовцова, която е говорителка

...
Делото започна, заяви пред медиите Полина Вдовцова, която е говорителка
Коментари Харесай

Започна делото в Русия срещу американската баскетболистка Бритни Гринър за контрабанда на дрога

" Делото стартира ", съобщи пред медиите Полина Вдовцова, която е говорителка на съда в Химки, който е в предградията на Москва. То ще се гледа при отчасти затворени порти и с лимитирано наличие на медиите. Това е било поискано от отбраната и от самата Гринър.

Баскетболистката на Финикс Меркюри е пристигнала в Русия през февруари, с цел да играе по време на паузата в Съединени американски щати. Двукратната олимпийската шампионка (2016 и 2020 година ) е била задържана на летище " Шереметиево " в Москва поради притежанието на електронни цигари и на течност въз основата на канабис.

Бритни Гринър рискува до 10 години затвор.

В началото управляващите в Съединени американски щати не реагираха по случая, който бе оголен едвам на 5 март, само че с ескалацията на руско-американското напрежение поради войната в Украйна, от Вашингтон оповестиха, че 31-годишната спортистка, която е висока 203 см, е била арестувана " незаслужено ". В момента нейният случай е стихотворец от специфичен американски делегат, който се занимава с заложници.

Съединени американски щати и Русия се упрекват взаимно, че задържат хора поради политически цели.

През април някогашният американски моряк Тревор Рийд, който бе наказан на 9 години затвор в Русия, бе сменен за съветския водач Константин Ярошенко, който бе пандизчия в Съединени американски щати от 2010 година за трафик на опиати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР