Делото за взривовете в базата за утилизация на боеприпаси край

...
Делото за взривовете в базата за утилизация на боеприпаси край
Коментари Харесай

Делото за взрива край Петолъчката не приключи, продължава през...

Делото за гърмежите в базата за утилизация на муниции край пътен възел „ Петолъчката” ще продължи през януари следващата година, като се чака тогава да бъдат призовани още очевидци.

При детонацията на 5 юни 2012 година починаха трима служащи и бяха нанесени обилни материални вреди.

Днешното съвещание в Ямболския областен съд протече при закрити порти. Разпитът на двамата очевидци не беше открит за медиите, защото съществува риск от оповестяване на държавна загадка, реши съдът.

След съвещанието стана ясно, че по искане на отбраната на обвинените ще бъдат призовани още очевидци, които ще бъдат разпитани на 11 и 12 януари и едвам по-късно ще бъдат изслушани главните експертизи по делото.

Подсъдими в процеса са притежателят на компанията Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във компанията Иван Табов.

Те са упрекнати, че при осъществяване на контракт с Министерството на защитата са държали и работили с взривни субстанции, само че не са взели нужните ограничения за сигурност при тяхното заличаване и по този начин се е стигнало до съдбовния гърмеж, довел до гибелта на трима служащи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР