Делото за въоръжения бунт на 27 юни беше прекратено, съобщиха

...
Делото за въоръжения бунт на 27 юни беше прекратено, съобщиха
Коментари Харесай

ФСБ прекрати делото за метеж срещу Пригожин

Делото за въоръжения протест на 27 юни беше прекъснато, оповестиха от федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия. То, откакто неговата и, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Наказателното дело, формирано по обстоятелството на въоръжен протест против ЧВК " Вагнер ", е прекъснато ", се споделя в прессъобщение на съветската работа за сигурност.

Според ФСБ по време на следствието на делото, формирано от спецслужбата късно вечерта в петък, 23 юни, по член 279 от Наказателния кодекс на Руската федерация (въоръжен бунт), " е открито, че на 24 юни неговите участници са прекратили дейностите, директно ориентирани към осъществяване на закононарушение. "

Вечерта на 24 юни пресслужбата на президента на Беларус заяви, че " да спре придвижването на въоръжени лица от компанията " Вагнер " на съветска територия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението ".

Самият Пригожин твърди, че е спрял настъплението на ЧВК на към 200 км от Москва, където поради протеста бе въведен режим на антитерористична интервенция и по улиците бе изведена бронирана техника (а в Липецк багери разкопаха магистралите).

Делото за протеста беше закрито заради обстоятелството, че " вагнеровците " са " спряли " дейностите си, както и някои други " условия от голяма важност за следствието ", сподели ФСБ.

Фактът, че в събота вечерта, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Тогава коментарът му прозвуча на фона на информацията за реализирана договорка с присъединяване на беларуския президент Александър Лукашенко. Според него Пригожин се е съгласил да спре придвижването на колоните на ЧВК към Москва и да ги води в полеви лагери в окупираните територии на Украйна.

Самият Пригожин би трябвало да замине за Беларус, сподели Песков. Къде се намира в този момент не е известно. Във вторник сутринта мониторинговият план " Беларуски гаюн " заяви, че частният аероплан на създателя на ЧВК " Вагнер ".
 По време на протеста вагнеровци са свалили неповторим аероплан - команден пункт
По време на протеста вагнеровци са свалили неповторим аероплан - команден пункт

Свалени са още шест хеликоптера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР