Делото за убийството на Людмил Банев - Зомба гледа отначало

...
Делото за убийството на Людмил Банев - Зомба гледа отначало
Коментари Харесай

Преразглеждат делото за убийството на Зомба

Делото за убийството на Людмил Банев - Зомба гледа изначало през днешния ден следобяд Хасковският областен съд.
Преди година Веселин Радев и Ивайло Митев бяха осъдени от Темида надлежно със 17 и 11 година решетки. Веселин да заплати и общо 210 000 лв. цивилен иск на околните на жертвата, а съучастникът му Ивайло - 130 000 лева, постановиха тогава магистратите.
В края на м.г. обаче Апелативният съд в Пловдив анулира присъдите и върна делото за ново разглеждане в Хасково.
В обвинителния акт е записано, че съдбовният случай станал в 3.35 часа на улица " Васил Друмев " в центъра на регионалния град на 28 август 2016-а. Според проверяващите предходната вечер Веселин Радев взел опиати и неведнъж заплашвал по телефона Зомба, че ще го убие в центъра на Хасково. Накрая Людмил решил да се разбере по мъжки с Радев, споделил на жена си да се прибере и че той самият ще се върне вкъщи по-късно.
Когато дошъл на улица " Васил Друмев ", пред фолксвагена на Банев се препречил мерцедес. От него, съгласно държавното обвиняване, изскочил Веселин с нож и пробол жертвата си в бедрото. Междувременно с палка в ръка върху Зомба се нахвърлил и Ивайло. Той съумял да удари 35-годишния хасковец по ръката и го разконцентрирал. После Радев забил 14-сантиметровото острие в гърдите на Людмил, Митев стоварил бухалката в главата на жертвата си. Нападнатият мъж се свлякъл на земята и малко по-късно умрял, твърди държавното обвиняване./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР