Делото за убийството на известната актриса Виолета Донева продължава днес

...
Делото за убийството на известната актриса Виолета Донева продължава днес
Коментари Харесай

Ивет, обвинена за убийството на баба си: Всичко е обвито в черна мъгла

Делото за убийството на известната актриса Виолета Донева продължава през днешния ден с разпит на очевидци. В началото на съвещанието подсъдимита внучка Ивет Стайкова да изиска думата за пояснения. Ивет Стайкова направи изказването си през сълзи, наложи се да направи пауза, с цел да се успокои, съобщи кореспондент на " Фокус ".  

На разпита участва и приятелят й Виктор Лозанов. Когато съдията попита дали живеят дружно, Виктор отвърна: " В момента не ".

Припомняме, че Ивет Стайкова е упрекната за убийството на баба си Виолета, осъществено на 22 октомври 2022 година с особена свирепост и по непосилен за жертвата метод. Според обвинителния акт 81-годишната актриса, запомнена от филмите “Обич " и “Сбогом, другари ", е издъхнала от 54 удара с кухненски нож в главата и тялото. Посочен бе и претекстът на Ивет – жестока ненавист поради опитите на старицата да накара своята внучка да спре опиатите, които вземала от 14-годишна.

Ето какво сподели Ивет пред съда:

" На 14 години започнах да взимам трева, пробвах LCD и амфетамини. Арестуваха ме на 15 години с трева, когато и нашите се разделиха. Зарадвах се, тъй като непрекъснато се караха, с майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. Една вечер й споделих, че ще е самоубия, в случай че не пребивавам сама. Преместих се в " Лозенец "  при едно момче, смесвах по 5, 6 типа опиати и дизайнерски дроги.  Припадах. Взимах големи количества и ги комбинирах. Когато нямах. започнах да изпадам в суматоха. Виждах хора, чувах гласове, изпадах в параноя. Хората имаха маски. Дори извиках полиция, тъй като ги виждах. Естествено бях на 3-4 типа дрога. Състоянието ми се утежни, изпадах в суматоха, чувах гласове, беше извънредно. Повечето пъти, когато изпадах в експанзия, не помних нищо. След това  чувствах голямо чувство за виновност и се наранявах, само че взимах още дрога. Мама ме насърчи да отида при психиатър. Разказах му какво слушам и виждам. Диагностицира ме сме с параноя и метаамфетаминова неуравновесеност.

Когата се прибирах, трябваше да изляза съвсем незабавно, защото мислех, че ме преследват, вкараха ме в лудница. Казах на татко ми, че ще се самоубия. Исках вниманието и спокойствгото, което в никакъв случай не съм имала. Имах тежко детство, постоянно изпадах в нервности. След като излязох от лудницата баба и дядо ме настаниха, една вечер се счупи едно стъкло и ме изгониха бях сама като куче. Всички ме изоставиха. Виктор ме приюти. Взимахме гъби, пико, кристали, дизайнерски дроги и нов тип кристали, халюциногени, треви. Хвърлих се от четвъртия етажа, халюцинациите бяха ужасяващи. Един ден получих " bad trip ". Сънувах кошмари. Исках да се разходя, само че не можех, не различавах лицата на хората към мен, когато взимам, камо ли какво приказвам. Малко по-късно ме закараха при баба Вили. Разбирам се идеално с развявам. Няколко години пуших единствено трева. Не устоях, имах единствено гъби и картони. Пак започнах за слушам гласове, уплаших си, след всичко ми е черно. Толкова скърбя за случилото се, желая да я върна, в никакъв случай няма да си простя. В жилището нямаше други хора с изключение на баба Вили ", показа подсъдимата.

Ивет Стайкова съобщи, че е подвластна и в продължение на дълги години е употребявала големи количества дрога и харюциногенни субстанции. Тя е безапелационна, че не е разбирала какво се случва и всичко към убийството на баба й е обгърнато в черна мъгла.

Очаквайте детайлности!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР