Делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман ще бъде гледано

...
Делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман ще бъде гледано
Коментари Харесай

Има заповед за експулсирането на Полфрийман, гледат по-рано делото за освобождаването му

Делото за предварителното освобождение на Джок Полфрийман ще бъде гледано още идващия понеделник 7-ми октомври, а не на 23-ти октомври, както беше разпределено в началото. Пренасочването е разпоредено от заместник-председателя на Върховния касационен съд Галина Захарова. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че в случай че австралиецът бъде експулсиран, каквато заповед към този момент има, ще му бъде неразрешено да влиза в страната, както и в страните от Шенгенското пространство, заяви Българска национална телевизия.
В претекстовете си арбитър Галина Захарова, която е и началник на Наказателната гилдия на Върховен касационен съд, се е позовала на изключителния публичен отзив по проблема с условното предварително освобождение на наказания за ликвидиране Джок Полфрийман. Захарова е записала още, че съвещанието по делото в къси периоди се постанова и поради това, че до произнасянето на съда Полфрийман е лишен от право на свободно напредване.
Днес казусът Полфрийман разяснява и ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Той подлага на критика сътрудниците си от Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, че не остоявали независимостта на магистратите.
„ Това, което мога да кажа е, че хората имат право да разясняват, да показват своята позиция, само че бих споделил, че с цел да може да има осведомен избор, е добре правосъдните актове да бъдат прочитани, без значение от това кой по какъв начин по-късно ще ги интерпретира “, съобщи Лозан Панов. Според него, за офанзивите против правосъдния състав, освободил предварително Джок Полфрийман, виновност имат медиите. По тази причина правосъдните актове по случая " Полфрийман " са качени на уеб страницата на Върховен касационен съд. „ В една нечиста медийна среда даже тези, които не са чели актовете и дребното, които са прочели актовете могат да влияят и да манипулират обществото “, безапелационен бе той.
Директорът на дирекция " Миграция " във вътрешното министерство през днешния ден разгласи претекстовете, с които е издал заповед за експулсирането на Джок Полфрийман.
„ Тъй като съм решил, че с наличието му в страната се основава сериозна опасност за публичния ред. За обезпечаването на тази мярка господина е настанен в дома и са подхванати дейности по неговото ексулсиране. Австралийските управляващи са уведомили дирекция " Миграция ", че Полфрийман има паспорт и може да пътува. Експулсирането обаче, не може да се реализира тъй като прокуратурата не е вдигнала възбраната му за овакантяване на страната до излежаване на присъдата “, съобщи Николай Николов.
Ако Върховен касационен съд откаже да възобнови делото за предварителното освобождение на австралиеца, тогава към този момент той ще би трябвало да бъде експулсиран. В подобен случай, напуснал един път България, Джок Полфрийман няма да може да влезе, в която и да е друга страна-членка на Евросъюза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР