Делото за конфискацията на имуществото на избягалите в чужбина дупнишки

...
Делото за конфискацията на имуществото на избягалите в чужбина дупнишки
Коментари Харесай

Отнемането на имущество за 4 млн. от Братя Галеви се отлага поне още половин година

Делото за конфискацията на имуществото на избягалите в чужбина дупнишки предприемачи Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, продължава чак през пролетта следващата година. Съдът го насрочи през днешния ден за 18 март, заяви Българска телеграфна агенция.

Делото е заведено от Комисията за лишаване на нелегално добито имущество против Христов и Галев, техните съпруги и следените от тях сдружения и е по реда на Закона за лишаване в интерес на страната на имущество, добито от незаконна активност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лв. и касае първокласни коли, недвижими парцели и дялове от компании.

Братя Галеви са в неопределеност от 2012 година, откакто влезе в действие присъдата им от по 5 години по обвиняванията за образуване и управление на незаконна група.

В днешното правосъдно съвещание породиха доста разногласия към показаната съдебно-счетоводна експертиза , в която движимостите лица са оценявали парцелите в с. Ресилово, автопарка, в който са включени и поръчкови коли, пътуванията в чужбина, които са изчислявани като командировки, телефонните диалози, заемите от физически лица. Вещите лица показаха, че са употребили като източници подадени заявления в Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт. Те показаха, че не са пресметнали цената на автопарка, защото не са намерили пазарни цени на колите в него.

В правосъдната зала стана ясно, че парцелите в с. Ресилово, община Сапарева баня, са изчислени на стойност към 7 милиона лв., само че в това време те са благосъстоятелност не на двамата предприемачи, а на компания, която на процедура не е лицето, за което се претендира, че има противозаконни приходи.

Има огромно разминаване от претенциите на стимулираното искане с констатациите на експертизата, показаха юристите в разногласието.

" Моя прочит е, че не се потвърджава претенцията на комисията ", разяснява Капка Гергинова, представител на " Макса Лимитид " и ответник по делото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР