Делото за конфискацията на имуществото на Ангел Христов и Пламен

...
Делото за конфискацията на имуществото на Ангел Христов и Пламен
Коментари Харесай

Делото за имуществото на Братя Галеви насрочено за 18 март догодина


Делото за конфискацията на имуществото на Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, продължава през март следващата година. Съдът го насрочи през днешния ден за 18 март, от 11.30 часа.
Делото е заведено от Комисията за лишаване на нелегално добито имущество против Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и следените от тях сдружения и е по реда на Закона за лишаване в интерес на страната на имущество, добито от незаконна активност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лв. и касае първокласни коли, недвижими парцели и дялове от компании.
Пламен Галев и Ангел Христов са в неопределеност от 2012 година, откакто влезе в действие присъдата им по наказателно дело за образуване и управление на незаконна група.
В днешното правосъдно съвещание породиха доста разногласия към показаната съдебно-счетоводна експертиза, в която движимостите лица са оценявали парцелите в с. Ресилово, автопарка, в който са включени и поръчкови коли, пътуванията в чужбина, които са изчислявани като командировки, телефонните диалози, заемите от физически лица. Вещите лица показаха, че са употребили като източници подадени заявления в Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт. Те показаха, че не са пресметнали цената на автопарка, защото не са намерили пазарни цени на колите в него.
В правосъдната зала стана ясно, че парцелите в с. Ресилово, община Сапарева баня, са изчислени на стойност към 7 милиона лв., само че в това време те са благосъстоятелност не на двамата предприемачи, а на компания, която на процедура не е лицето, за което се претендира, че има противозаконни приходи.
Има огромно разминаване от претенциите на стимулираното искане с констатациите на експертизата, показаха юристите в разногласието.
"Моя прочит е, че не се удостоверява претенцията на комисията ", разяснява Капка Гергинова, представител на "Макса Лимитид " и ответник по делото.
Съдът през днешния ден не почете настояването на Гергинова за прекъсване на делото, подадено през август. Той постанови двуседмичен период за отговори от страна на Министерството на правораздаването на това на каква фаза е осъществяването на правосъдната поръчка за разпит на двама изпълнителни шефове на две сдружения, регистрирани на Сейшелските острови, за какво не е изпълнена поръчката и какъв е нормалният период за осъществяването ѝ.
По делото стана ясно обаче, че локалните служби са отказали да изпълнят тази поръчка.
За идващото съвещание движимостите лица би трябвало да отговорят на спомагателни въпроси по признатата през днешния ден съдебно-счетоводна експертиза, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР