Делото за клевета, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заведе

...
Делото за клевета, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заведе
Коментари Харесай

Замразиха делото за клевета на Бойко Борисов срещу Бойко Рашков

Делото за клюка, което водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заведе против някогашния вътрешен министър и народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков е било замразено. Адвокатите на двамата са декларирали пред Софийския градски съд, че за момента не желаят продължение на процеса. Ще опитат да реализират извънсъдебно съглашение, предава Нова телевизия. 

Искът на Борисов против Рашков е за 25 хиляди лв.. Той бе импортиран в Софийски градски съд преди съвсем 2 години, след изказване на Бойко Рашков, тогава вътрешен министър, във връзка с злоупотребите със средства за автомагистрала " Хемус ".

" Тези средства са минали през една банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов, и с този притежател на тази банка Бойко Борисов е имал общи компании ", бяха думите на Рашков.

Лидерът на ГЕРБ дефинира обвиняванията като клюка и прикани съименика си да се извини, само че опрощение не последва.

В края на април т.г. съдът спря и делото за клюка, заведено от съпредседателя на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е, че Борисов сега е депутат и има имунитет. Тогава юристът на водача на ГЕРБ - Менко Менков разяснява, че в закона, по този тип каузи, няма опция Борисов да се откаже от имунитета си. Той удостовери, че делото може да продължи, откакто водачът на ГЕРБ престане да бъде депутат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР