Делото за катастрофата в Своге, при която загинаха 20 души,

...
Делото за катастрофата в Своге, при която загинаха 20 души,
Коментари Харесай

Пореден фалстарт на делото за катастрофата край Своге, в която загинаха 20 души

Делото за злополуката в Своге , при която починаха 20 души , още веднъж не потегли. И през днешния ден Софийският областен съд не съумя да даде ход на процеса. Причината е болен правосъден заседател. Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата поради откривани позволени нарушавания.

Подсъдими са водачът на рейса , който се обърна - Григор Григоров , и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова.

Обвиненията са за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице и на телесни повреди на други при злополуката. Григор Григоров е упрекнат за това, че при ръководство на транспортно средство е предизвикал гибелта на 20 души и телесни повреди на други десетима в резултат на злополука.

Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Прокуратурата твърди, че злополуката е станала при мокра настилка, откакто рейсът е навлязъл в насрещното придвижване. Така се е блъснал в две коли. После се е блъснал в мантинелата, минал през нея и навлязъл в страничния склон. Там се преобърнал и спрял в дерето.

Превозното средство се е движило с 53,5 км/час. Така, съгласно обвиняването , с тази скорост водачът не е имал опция да завие, без да навлезе в насрещното платно. Това е било допустимо единствено в случай че е спазил оптимално допустимата скорост от 40 км/час.

Следващото съвещание по делото е през месец май.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР