Делото за катастрофата, причинена от Георги Семерджиев на бул. Черни

...
Делото за катастрофата, причинена от Георги Семерджиев на бул. Черни
Коментари Харесай

Георги Семерджиев ударил още една кола в деня на зверската катастрофа

Делото за злополуката, породена от Георги Семерджиев на бул. „ Черни връх “, в която починаха две млади дами, продължи през днешния ден с разпит на очевидци. 

По време на съвещанието един от тях описа, че е бил с мотора си на местопроизшествието. Чул тон като от детонация и видял смачкания джип. По негови думи отишъл да търси потърпевши, с цел да им помогне. Видял двете мъртви девойки.

Той съобщи, че до момента в който се оглеждал за други потърпевши зад него минали две дами. " Едната охкаше и пъшкаше, а другата ѝ помагаше и споделяше " Бързо, бързо, убихме хора ", сподели очевидецът, който обаче не помни по какъв начин са изглеждали двете дами, осведоми Българска национална телевизия.

Приятелката на Семерджиев - Ева Йорданова, съобщи пред съда, че в никакъв случай не го е виждала да използва опиати.

По думите на Йорданова, тя и Семерджиев са били гаджета повече от две години. Винаги си е карал обикновено, в никакъв случай не е бил нападателен, сподели още тя. Съдът напомни, че при първите си показания Йорданова е споделила, че знае, че приятелят ѝ взима кокаин, само че на днешното дело тя изясни, че не си спомня. 

Свидетел по делото през днешния ден беше и Магдалена Иванова. Пред съда тя описа, че дружно със Семерджиев и някогашната полицайка Симона Радева са обикаляли с автомобила му по-рано в същия ден на злополуката, когато Семерджиев е ожулил друга кола, до момента в който са чакали на червен светофар. Той не е спрял, с цел да ревизира положението на автомобила, а за случилото се е схванал по-късно, описа още Иванова, добавя Българска телеграфна агенция.

Свидетел по делото беше и Георги Маринов - притежател на ожуления автомобил. Пред съда Маринов описа, че в деня на злополуката се е прибирал от работа, когато колата му е била ударена от ляво. По думите му, той не е съумял да види лидера на автомобила, поради затъмнените стъкла, само че е видял силуети на двама души и че автомобилът е с задгранична регистрация. Свидетелят е имал и работещ видеорегистратор по време на произшествието, само че е отказал да показа записа пред полицията, стана известно по време на разпита. 

Разпитани бяха още Георги Стефанов, притежателят на сервиза, в който Семерджиев постоянно е ремонтирал колите си, както и неговия служащ Пламен Киров. Стефанов описа, че в деня на злополуката Семерджиев е докарал автомобила за обслужване. И двамата разпитани отхвърлиха да са видели външни вреди по автомобила, а Киров описа, че е сменял накладките на автомобила на Семерджиев един-два пъти месечно. 

Делото ще продължи с разпит на непризовани и неявили се очевидци на 6 март от 13:00 ч. 

Георги Семерджиев е обвиняем за злополуката от 5 юли предходната година, на бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами (на 22 и 26 години). Мъжът е обвиняем за пет закононарушения, измежду които за шофиране с подправена шофьорска брошура и неистинен регистрационни номера и други. Прокуратурата разгласи, че той е карал след приложимост на опиати. Семерджиев се намира в ареста от няколко месеца. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР