Делото за четирите подписа на бившия правосъден министър Христо Иванов

...
Делото за четирите подписа на бившия правосъден министър Христо Иванов
Коментари Харесай

Пет години прокуратурата разследва четири подписа на Христо Иванов

Делото за четирите подписа на някогашния правосъден министър Христо Иванов е обновено след близо 3 години никакво придвижване по него. Причината е " зародили нови обстоятелства и условия ", оповестиха от държавното обвиняване. Какви тъкмо са те, не излиза наяве.

Делото е формирано преди съвсем пет години – през септември 2015 година Поводът е съмнение, че подписът на Иванов под четири заповеди не е същински. Сигнал до държавното обвиняване бе подаден от сдружението " План Б " – уредник на митинги против Иванов ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Няма го причинителя

След образуването му делото е направена експертиза, пишат от прокуратурата. Нейните заключения са, че подписите не са достоверни. През август 2017 година делото е спряно поради " неразкриване причинителя на действието ". Сега обаче материалите са извадени от чекмеджето и още веднъж са настоящи.

Самият Иванов неведнъж е заявявал обществено, че подписите под въпросните заповеди са негови. Той в никакъв случай не е бил викан на разпит, нито пък проверяващите са желали от него да даде така наречен " относителен материал ", т.е. достоверен автограф, с цел да бъде съпоставен с този върху заповедите. Вместо това са изследвани подписи от други заповеди и протоколи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР