Делото срещу якорудския бизнесмен Тайфи Мекльов, обвинен за отровната ракията,

...
Делото срещу якорудския бизнесмен Тайфи Мекльов, обвинен за отровната ракията,
Коментари Харесай

Наглият Тайфи, затрил шестима с отровната си ракия, се изгаври с почернена майка пред очите на всички

Делото против якорудския предприемач Тайфи Мекльов, упрекнат за отровната ракията, който умори шестима мъже, а други осем натрови, стартира всъщност в Окръжен съд – Благоевград. На съвещанието бяха изслушани първата серия очевидци, написа struma.bg.

Мъчително протече разпитът на Айше Мемгова, майката на 33-годишния Юсуф, една от жертвите на алкохола менте. Тя изясни, че синът й работил като крояч в шивашки завод на гръцки предприемач, намиращ се в съседство до дърводелския завод на Тайфи Мекльов. Двамата били другари и когато Юсуф се почувствал зле, той му се обадил по телефона.

„ Около обяд синът ми посиня, гледаше, само че не виждаше, целият бе изтръпнал. Телефонът му извъня, само че нямаше сили и ми направи знак аз да го подвигна. Търсеше го Тайфи, казахму, че Юсуф е доста болен и го попитах дали е ходил до него. Синът ми беше здрав, мощен. След работа излизаше на открито, ходеше в заведения и там пиеше единствено хубава ракия. Когато попитах доктора по какъв начин по този начин си отиде за часове, без да е боледувал, той ми сподели, че е получил аневризма, от която умряло детето на президента Плевнелиев. Тайфи пристигна на погребението и като го видях, го прегърнах, тъй като го имах като мое дете, беше другар на сина ми. Той не се разплака, не ми сподели и една дума да изрази съболезнования. Нямаше никаква реакция, тъй като беше виновен. Не ми е помагал за погребението. След 20 дни от полицията ми споделиха, че би трябвало да разкопаят гроба, с цел да създадат аутопсия, тъй като имали подозрения, че синът ми е умрял от отровна ракия. Преди да го погребат, аз отхвърлих аутопсия, тъй като преди да почине видя доста напън, болките му бяха големи… Не желаех да го режат. Като ми споделиха по този начин от полицията, се съгласих, желаех да видя Юсуф след ексхумацията, само че не ми позволиха”, описа през сълзи 58-годишната жена.



Докато отговаряше на въпросите на отбраната, тя се обърна към Тайфи Мекльов и извика: „ Недей да псуваш! “. Репликата й бе призната с ехидна усмивка от подсъдимия предприемач, който се обърна към фамилията си, което беше в залата, и продължи да се подсмихва. „ Златно дете имах. Готов беше ризата си да смъкна, с цел да помогне. Беше на респект и почитание при неговия шеф, който му имаше огромно доверие. Отиде си единствено на 33 години. Кога ще му сложат белезниците на този и ще го вкарат в пандиза? Каква е тази безочливост? Да ме псува в съда… Той си е на независимост, а нашите страдания не престават. Мъжът ми е неработоспособен, с една ръка, едвам откри сили да свидетелства, стана му неприятно. Не устоявам повече да давам пояснения и да виждам килъра на сина ми”, съобщи мощно смутената Айше Мемгова.

Тя бе подкрепяна от Фатидже Муртева, която на предходното съвещание не устоя на напрежението и при типа на Тайфи Мекльов припадна пред правосъдната зала. Отровната ракия менте умъртви 28- годишния й наследник Салих. След разпита и на плануваните за през вчерашния ден очевидци делото бе отсрочено за друга дата. Тайфи Мекльов е упрекнат за закононарушение по член 350, алинея 3 от Наказателен кодекс, за това, че през декември 2015 година е дал рисковата за здравето спиртна напитка – метилов алкохол, подправен с вода, която аргументи гибелта на шестима мъже и натрови други осем, които оцеляха след дълготрайно болнично лекуване. Ако бъде приет за отговорен, го грози затвор от 3 до 15 години. Оцелелите и наследниците на шестимата умряли предявиха цивилен искове против него, като размерът на обедщетението, за което претендират, е общо 2 млн. лева
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР