Делото срещу Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова няма

...
Делото срещу Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова няма
Коментари Харесай

Делото срещу Марешки и екипът му няма да приключи скоро

Делото против Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова няма скоро да завърши. Това съобщи в " Денят стартира " представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Според оценката на прокуратурата предстоят доста дейности, които би трябвало да се извършат. Трябва да се разпитат повече от 80 лица съгласно предварителните планове.

В реалност се касае за една огромна и на територията на цялата страна активност. Трябва да установим всяко настрана изпълнително действие, с цел да убедим съда в това, че лицата са направили закононарушението, сподели още Аранаудова.

Разследването против Веселин Марешки за закани по отношение на притежатели на аптеки е почнало, откакто прокуратурата е получила доказателства посредством специфични разследващи средства. СРС-ата са били разрешени по друго обвиняване против варненския предприемач - за рекет и побой.

Собствениците на аптеките са били натискани да купуват медикаменти от тъкмо избран снабдител, в противоположен случай наоколо до обектите им са били отваряни наказателни аптеки, които са продавали с 10 % по евтини лекарства. Така посредством дъмпингови цени са те са били принуждавани или да се съгласят или да продадат бизнеса си. Освен с нелоялна конкуренция аптекарите са били рекетирани и посредством поръчкови инспекции от Агенцията по медикаментите.

Според доказателствата на прокуратурата Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова са работили в съизвършителство, т.е. нормално съучастничество. Според прокурорите от Окръжна прокуратура Варна е имало известни доказателства за съществуване на проведена незаконна група и по тази причина делото в началото е изпратено в профилираната прокуратура. Но задоволително такива доказателства няма. Ако в границите на следствието, в случай че се съберат доказателства за група, делото още веднъж ще бъде изпратено на профилираната прокуратура, добави Арнаудова.

Наблюдаващите прокурори имат строен проект за следствие, в случай че получат имунитетите на тримата депутатите. Считаме, че има известни доказателства за форми на съучастничество и от други лица, само че би трябвало да се съберат доказателства, с цел да се издигнат обвинявания, изясни още Арнаудова.

" За мен имунитетът в никакъв случай не е бил нещо неприкосновено ", съобщи в студиото на „ Денят стартира " Кръстина Таскова, един от тримата депутати от парламентарната група на „ Воля ", против които се води следствие за изнудване. Тя напомни, че е взела участие в предприемчив комитет за унищожаване на депутатския имунитет, преди да стане депутат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР