Делото срещу убиеца на Виктория Маринова Северин Красимиров тръгна в

...
Делото срещу убиеца на Виктория Маринова Северин Красимиров тръгна в
Коментари Харесай

Северин: Много съжалявам, искам да върна времето назад. И аз съм сирак!

Делото против килъра на Виктория Маринова Северин Красимиров потегли в русенския областен съд като кратко правосъдно разследване.

Обвиняемият удостовери, че признава направените признания, както и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт на Окръжна прокуратура - Русе и по този начин се избави от желаната от Темида доживотна присъда без право на подмяна.

Северин бе докаран от пандиза в Белене и влезе с белезници на ръцете и краката в зала № 8 на Съдебната палата в Русе, където в 10 часа в понеделник започва разпоредителното съвещание по делото за убийството на журналистката Виктория Маринова. Както беше декларирал по-рано пред „ 24 часа ” някогашният брачен партньор на жертвата Свилен Максимов не присъстваше в правосъдната зала. Той бе упълнмощил като собствен представител адв. Андрей Желязков.

Административният шеф и водещ в русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе убита и изнасилена на 6 октомври 2018 година до бетонната алея край Дунав, където бе спортувала. Северин Красимиров бе арестуван четири дни по-късно в дома на майка си в Германия и върнат в България. 21-годишният ром бе подложен на сложна съдебно-психиатрична и психична експертиза, с цел да се откри дали е вменяем и може ли да носи наказателна отговорност.

Той лежа един месец в психиатричното поделение на затворническата болница в Ловеч, където бе следен и проучен от експерти. Заключението им бе, че Северин страда от лека степен на умствено закъснение, има личностно разстройство, само че все още на осъществяване на закононарушението и по-късно е разбирал свойството и смисъла на постъпките си.

По гледище на роднините на Виктория, против Северин баха отправени три частни цивилен желае по 150 000 лева Като частен обвинител от страна на ищците – бащата на починалата Георги Маринов, майката Галя Маринова и щерката София Максимова бе конституиран юрист Андрей Желязков. Съдията Юлиян Стаменов се съгласи да сплоти в едно наказателното и граждаските каузи на тримата опечалени против обвинения.

Служебният бранител на Северин Иван Дойнов удостовери импортираната от него поръчка за кратко правосъдно разследване, като настоя и делото да се води при закрити врата, поради обстоятелствата към половото принуждение над жертвата и някои условия, които не би трябвало д астанат известни на необятната общност. Към неговото предпочитание се причисли и обвиненият. Заради голямата обществена значителност на процеса, съдията отхвърли настояването на юриста.

Пред съда Северин Красимиров изясни, че е на 21 години, роден е в Русе, неженен и без обучение, дефинира се като турчин, с българско поданство. Той на моменти като че ли се изключваше от ставащото в близост, не чуваше въпросите на съдията и се постановяваше бранителят да му ги повтаря.

По някое време в правосъдната зала влезе майката на Северин Надежда, съпроводена от мъж. Около 11 часа съдът се отдръпна на заседание. В паузата Надежда бе обградена от отрадяващите делото публицисти с въпроси за сина й. Тя стартира да се дърпа, да се търкаля по земята, изпадна в нервност. „ Много сме смутени, Северин беше доста прекрасен момче, не сме обаквали такова нещо ”, пророни бабата Славка Койчева.

В 11 часа и 15 минути правосъдното съвещание продължи. Съдията Юлиян Стаменов разгласи, че съдът е решил делото да се организира като кратко правосъдно разследване, само че ще бъде при открити врата. Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изложи в резюме трите обвинявания в обвинителния акт, по които Северин дава отговор пред Темида.

Първото е осъществени от него блудствени дейности с Виктория Маринова, при които обвиненият е използвал мощ, което съставлява изключително тежък случай по закон. Второто е за обезчестяване на телевизионната водеща, също представляващо изключително тежък случай, а третото - за ликвидиране, осъществено съзнателно, по особени непосилен метод, с особена свирепост.

На досъдебното произвеждане Северин Красимиров се признава за отговорен и дава подробни пояснения, които удостоверяват мнението на прокуратурата, по отношение на претекста за осъществяване на закононарушението. Пред съда ромът удостовери казаното от него. Освен обясненията на килъра, прокуратурата разполага с голям брой материални доказателства, с облеклата, с които Северин е направил закононарушението и по които е открита ДНК на Виктория, с движимостите, той е взел от жертвата и се е опитал да укрие. Прокуратурата счита, че разполага с задоволително доказателства, които потвърждават нейните обвинявания против рома.

Конституираният като частен обвинител адв. Андрей Желязков изиска чуването на двама очевидци. Става дума за дядото на дребната София, останала без майка Румен Максимов и и фамилният другар Илкин Осман. Желязков внесе три имуществени цивилен желае от опечалените родственици за по 150 000 лева, за породени неимуществени вреди, дружно със законната рента, течаща от 6 октомври 2018 година, деня на убийството на Виктория.

Като първи очевидец бе свикан дядото на София Румен Максимов. Известният русенски публицист бе извънредно разчувствуван, до момента в който разкказваше пред съда за починалата и са своята дребна внучка. Той призна, че София продължава да търси майка си. Дори откакто й обяснили, че „ мама е към този момент една звездичка ”, детето продължава да й изпраща послания, калко доста й липсва. Според Максимов, детето живее при татко си Свилен, като ежедневно се вижда с дядо си. След гибелта на майка си София станала недоверчива към непознати хора, имала прояви на експанзия, наложило се да водят детето на психолог. Самата Виктория била извънредно любяща майка, която доста държи на детето си. Двете имали прелестни връзки, София била като залепена за нея, по тази причина в този момент тлкова й липсва. „ Само не ми казвайте, че мама към този момент я няма ”, проплакала дребната при ужасната новина.

Свидетелят Илкин Осман описа, че познава фамилията на Виктория от години. Тя желала единствено най-хубавото за свето дете. След случая, родителите на жертвата са обезверени, крепи ги единствено София. Според Осман, след гибелта на майка си дребната е станала нападателна, непрекъснато питала за починалата и плачела.

Съдията даде право на Северин Красимиров да показа своите мисли за казаното от очевидците. „ Искам да кажа, че доста скърбя за постъпката си! Искам да върна времето обратно, само че не мога! Искам да се извиня на госпожа Виктория и нейните родители. Признавам си виновността! Знам какво е, и азз съм израснал без татко! Това е ”, пророни обвиненият.

След къса отмора делото продължи с пледоариите на юристите. Очаква се до края на деня да има присъда.

Административният началник на телевизия русенската телевизия TVN и водещa на предаването „ Подиум ”, преобразувано в „ Детектор ” Виктория Маринова е била убита в интервала 11 и 30 - 12 и 30 часа на 6 октомври 2018 година.

Тогава бизнесдамата за финален път е прегледала своя телефон, гласи информация на фамилията от телефонната компания. Апаратът, дружно с ключовете на автомобила, очилата й и част от облеклата на жертвата, е бил откраднат от килъра. Най-тежко от убийството е била разтърсена е дребната, 7-годишна дъщеря на Виктория София.

Сигналът за откритото тяло на Виктория Маринова е подаден в 14,18 часа в събота от жител, който се разхождал в региона край крайбрежията на Дунав. Трупът е открит в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са открити и движимости на жертвата. Колата не била наоколо до мястото, където е намерено тялото, само че било открито, че е оставена там от дамата. Назначени са разнообразни по тип експертизи, в това число и механически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата - от през вчерашния ден сутринта досега на подаването на сигнала, с какво се е придвижвала и по какъв начин е облечена. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от облеклата.

Виктория Маринова поема ръководството на TVN преди година, след развода си със Свилен Максимов, който е притежател на малкия екран, както и на интернет оператор. Според близки, тя е запазила положителните си връзки с някогашния си брачен партньор, като се редували да вземат при себе си и детето, виждали се постоянно. След развода Виктория заживяла сама край Дунав в Русе.

Максимов даже оказал помощ на някогашната си жена, когато тя поискала да се запознае с публицистиката и я пратил да се образова. Виктория е водила свое светско предаване „ Подиум ” в малкия екран. От началото на септември 2018 година то било прекръстено на „ Детектор ” и заочнало да се занимава и със обществени тематики. Загиналата бизнесдама в никакъв случай не се е занимавала с проверяваща публицистика, по тази причина надали нейната работа е причина за гибелта й, считат в Русе. Подобно е мението на роднините й, както и в малкия екран. Повечето са на мнение, че става дума за тежко престъпно закононарушение.

Виктория обичала да се занимава с щедрост и е известна с тази си активност в Русе. Тя бе доста обичана в дунавския град и русенци бяха потресени от изнасилването и убийството на красивата дама.

Убийството на Виктория Маринова по своята свирепост раздруса цяла България, само че и сътвори неприятен имидж на страната ни в Европа, поради трактовката, че е било осъществено поради работата на Маринова, съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. „ Неприятен факт на внушения, които бяха направени от избрани кръгове българи против българи, против нашите институции, против българската страна, че в България, публицисти, които се борят против корупцията и правят разседвания, биват убивани.

Нашето следствие сподели, че това е чист престъпен случай, само че за жалост, поради петното, което бяха оставили върху престижа на страната, се наложи целият екип да обори единствено с доста старание, с висок професионализъм и със хладнокръвие, което демонстрираха сътрудниците, с цел да стигнем до истината. Твърденията злепоставиха България за доста къс интервал от време, само че не реализираха задачите, които се бяха сложили тези кръгове от хора, евентуално ръководени от нечисти политически цели ”, уточни Арнаудова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР