Делото срещу Румяна Ченалова, прекратено прекратено два пъти и върнато

...
Делото срещу Румяна Ченалова, прекратено прекратено два пъти и върнато
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу Румяна Ченалова

Делото против Румяна Ченалова, прекъснато прекратено два пъти и върнато един път, бе отсрочено от спецсъда. Не е предявено ново обвиняване, а има малки допълнения за позицията на прокуратурата, която съгласно Ченалова не си е свършила работата, разяснява тя след съвещание на профилирания съд.

Въпреки че нито отбраната, нито спецпрокуратурата имат срещу процесът да продължи, съдиите отложиха съвещанието за февруари. Самата Ченалова смята, че обвиняването е безусловно неразбираемо и правото на отбрана е нарушено, което не е единствено нейно мнение и не е инцидентно.

Тя разяснява, че персонално няма интерес и предпочитание да се проточва във времето разглеждането на делото, готова е с всички доводи, които ще изложи февруари. Не е имало съгласно нея спънка, само че съдията по този начин е решил и да отсрочи делото.

Припомняме, името на арбитър Ченалова стана известно след изявлението на някогашния френски дипломат у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, който се възмути от опит за кражба на клон на френско сдружение посредством правосъдната система. Кабан съобщи, че и в съда у нас " има гнили ябълки ".

Последва серия от кавги със съдии от Софийски градски съд, в това число и с шефката на институцията, като името на арбитър Ченалова (или по-точно нейният глас) изтече в прословутите записи, станали известни като " Яневагейт ".

Шефът на Софийски градски съд Владимира Янева бе отстранена от служба и съдена за издаване на позволения непозволено на СРС-та. Самата прокуратурата обаче приключи следствието по абсурда, както направи и по-късно и Висш съдебен съвет.

Срещу арбитър Румяна Ченалова също бе дисциплинарно уволнена и й бе повдигнато въпросното обвиняване, което касае работата й в Търговското поделение на Софийски градски съд. Ченалова е била арбитър по редица известни каузи - от аферата " Сапард ", до убийството пред дискотека " Соло " в София, мегаделото " Октопод " против някогашната барета Алексей Петров, както и в делата по финансовите разногласия сред банкера Цветан Василев и депутата Делян Пеевски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР