Делото срещу Николай, Евгения и Мария Баневи не успя да

...
Делото срещу Николай, Евгения и Мария Баневи не успя да
Коментари Харесай

Фалстарт на делото срещу семейство Баневи

Делото против Николай, Евгения и Мария Баневи не съумя да започва всъщност през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Специализираният углавен съд реши, че на отбраната на подсъдимите би трябвало да се дават документи от приходната организация, свързани с сдруженията " Полимери " и " Партнърс комерс " за интервала от 2007 до 2013 година
Съдът задължи Прокуратурата да събере спомагателните доказателства до 20 ноември 2019г., когато ще е идващото съвещание на магистратите. След това делото би трябвало да стартира с разпит на очевидци, написа Агенция " Фокус ".
В правосъдната зала Банев изиска от съда да даде изявление пред медиите, само че настояването му не бе почетено, оповестява БГНЕС.
Actualno.com напомня, че прокуратурата завърши следствието против тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари.
Николай Банев е упрекнат като причинител на данъчните закононарушения, а брачната половинка му - като негов помощник. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастничество на изпирането на пари.
Мария Банева ще дава отговор пред съда за присъединяване в проведена незаконна група.
Припомняме, че обвиняванията завариха фамилията в Ница в края на предходната година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 година Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни аргументи след многократните й недоволства от изискванията в килията. Мария Банева е с мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 10 000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР