Делото срещу Мемориал, руска правозащитна организация, продължи днес в Москва

...
Делото срещу Мемориал, руска правозащитна организация, продължи днес в Москва
Коментари Харесай

Русия продължава опитите да смачка правозащитната организация Мемориал

Делото против " Мемориал ", съветска правозащитна организация, продължи през днешния ден в Москва макар локални митинги и всеобщото интернационално наказание, осведоми ДПА..

Голяма навалица още веднъж се събра пред постройката на Върховния съд в Москва, където се организира делото. Един стачкуващ беше задържан за издигане на афиш съгласно портала за цивилен права ОВД-Инфо.
 Путин нахока най-известната правозащитна организация в Русия
Путин нахока най-известната правозащитна организация в Русия

" Мемориал " подкрепяла терористи и екстремисти, твърди съветският президент

Руската прокуратура предприе стъпки, с цел да изиска разпускането на 30-годишната организация, която постоянно подлага на критика политиката на Кремъл. " Мемориал " е упрекната в нарушение на закони, ограничаващи контактите с задгранични сътрудници.

Действащото законодателство изисква организации, които получават финансова помощ от чужбина, да се назовават " задгранични сътрудници ". " Мемориал " отхвърли да го направи до момента и се оплака от политическо гонене.

Създадена в края на 1980-те години, организацията се пробва да обезпечи правата на политически пандизчии, както и да преразгледа историята на страната от епохата на Сталин и да огледа още веднъж нацистките зверства в Русия.

Руският президент Владимир Путин разкритикува организацията, макар течащото правосъдно дело против нея. Той сподели, че тя била оказвала поддръжка на терористи и екстремисти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР