Делото срещу Мария Димитрова-Карахристева тотално забуксува, а изходът от процеса

...
Делото срещу Мария Димитрова-Карахристева тотално забуксува, а изходът от процеса
Коментари Харесай

Делото срещу “убийцата на нефилими“ забуксува, изходът - задънена улица

Делото против Мария Димитрова-Карахристева тотално забуксува, а изходът от процеса наподобява все по-далеч и все по-неясен. 48-годишната Мария е изправена на съд по тази причина, че е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е предизвикала междинна телесна щета на младата лекарка Петя Аргирова. Катастрофата стана на 30 юни 2021г. на бул. „ Пещерско шосе ”, където шофьорката преднамерено блъснала 31-годишната Петя Аргирова, а по-късно обвинената се е държала несъответстващо, като нарочила жертвата си " нефилим ".
Прочетете още
В днешното съвещание беше изслушана и призната повторна експертна съдебно-психиатрична и психична експертиза. Предвид желанието на юриста на Мария – Стефан Левашки мнението на движимостите лица беше изслушано при закрити врата, поради оповестяване на интимни детайлности от персоналния живот на подсъдимата.

Припомняме, че още след края на първото планувано съвещание по делото, юристът на Мария показа пред публицисти, че закононарушението не е съзнателно и тя е била в „ изключително психологично положение ” по време на случая. Тогава юрист Левашки добави, че съдебно-медицинската експертиза не е справедлива, тъй като е направена съвсем 7 месеца след случая.

Според всички очевидци на злополуката обаче, шофьорката преднамерено е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „ нефилим ”, „ сатанинско изчадие ” и други сходни и е крещяла, че ще убива нефилими и по тази причина преднамерено я е избрала да я блъсне.

Предвид двете радикално разнообразни оценки от експертизите, държавното и частното обвиняване желаеха от съда назначението на трета – арбитражна експертиза, от която да се вземе заключително решение по отношение на положението на Мария Димитрова-Карахристева.

Съдия Силвия Цанкова счете настояването за основателно, като в претекстовете си посочи, че магистратите не могат да дефинират на кое от двете експертни мнения да се даде преимущество. Така, с оглед окончателната оценка за психолого-психиатричния статус на обвинената, ще бъде осъществена нова експертна оценка, която ще бъде изслушана в последващо съвещание. В новата проучване ще има и експерт - рентгенлог както и невролог, т.е. в новата  комплексната експертиза ще вземат участие двама правосъдни психиатри, един  психолог, невролог и рентгенолог. Те ще бъдат избрани от съответните ръководители на катедри в УМБАЛ „ Свети Георги ” отвън тези, които са взели участие до момента.

Следващото съвещание е планувано за 29 март 2023 година

Как се стигна до случая?

На 30 юни предходната година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип " Волво “ на пешеходна пътека на бул. „ Пещерско шосе ”, като съгласно очевидци шофьорката я е гонила с автомобила си и преднамерено я е блъснала. Тогава очевидци на произшествието описаха, че Мария се е държала несъответстващо, като нарочила жертвата си за " нефилим " и крещяла, че ще ги убива. 

Веднага след злополуката, очевидците споделиха пред  TrafficNews , че лидерката на джипа гледа безучастно потърпевшото момиче. 

Петя е доктор и работи в Инфекциозна клиника. По време на случая е бързала за болничното заведение, тъй като майка и не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 година Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „ Пещерско шосе “. По това време Петя  се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижа скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария траяла придвижването си още няколко метра и спряла. 

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и опиати, като пробите й били негативни. Пострадалата е била откарана в болница и е открито, че е получила междинни телесни повреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР