Делото срещу Мария Димитрова-Карахристева, която преди повече от 2 години

...
Делото срещу Мария Димитрова-Карахристева, която преди повече от 2 години
Коментари Харесай

Делото срещу „убийцата на нефилими” на финала, приеха и последната експертиза

Делото против Мария Димитрова-Карахристева, която преди повече от 2 години блъсна млада лекарка на бул. „ Пещерско шосе ”, нарочвайки я за „ нефилим ”, към този момент е на финалната права. В днешното следващо съвещание в Пловдивския областен съд бе призната арбитражната четворна сложна съдебно-психиатрична, неврологическа и психическа експертиза. Тя бе назначена преди повече от 9 месеца, откакто предходните две експертни оценки установяваха радикално друго положение на обвинената.
Прочетете още
Преди приемането на експертизата самите движимости лица имаха разнообразни отзиви по въпроса за положението на Мария Димитрова-Карахристева по време на случая, като чуването им пред магистратите продължи повече от три часа.

Според неврологът доктор Любомир Кайдарски е допустимо сега на злополуката Карахристева да е получила парциален пристъп. „ Тя твърди, че внезапно и причерняло и ѝ прилошало и след това в съзнанието и излизало облик, наименуван „ нефилим ”. Тоест, съответно в оня миг е виждала „ нефилим ”, сподели специалистът. Според него може да е имало подобен пристъп, само че може и да е нямало.

Д-р Кайдарски добави още, че по време на действието, Карахристева не е била в положение да мисли и да управлява дейностите и постъпките си, за неразбираем интервал от време. По думите на специалиста, което е била на 12-годишна възраст, обвинената е получила черепно-мозъчна контузия и е изгубила схващане, само че не е ясно, дали е имала сходни парциални припадъци и пристъпи преди съответния случай на бул. „ Пещерско шосе ”.

Според останалите движимости лица обаче, не е имала положение, което да бъде обвързвано с качествени или количествени нарушавания на съзнанието. Другите специалисти одобряват, че Карахристева е психологично здрава и тогава е имала обикновено държание. Според движимостите лица те реагирала съгласно съответната си преценка и личните си качества. Специалистите се сплотиха към мнението, че в съответният миг не е имало особености, които да се обвържат с някакво от съответно положение. Според тях обвинената е могла да схваща и управлява дейностите си и може да дава достоверни показания.

„ Странно е сходен припадък да се случи единствено по време на действието и да няма данни за други сходни пристъпи ”, допълниха движимостите лица.

След приемането на експертните оценки, че Мария е била в обикновено психологично положение по време на злополуката, делото на доктрина завърши. Предвид огромния размер от информация обаче, прокурор Георги Пенев направи искане пледоариите да бъдат отсрочени за нова дата. Така последното съвещание ще се организира на 4 декември.

Как се стигна до случая?

На 30 юни 2021 година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип " Волво “ на пешеходна пътека на бул. „ Пещерско шосе ”, като съгласно очевидци шофьорката я е гонила с автомобила си и преднамерено я е блъснала. Тогава очевидци на произшествието описаха, че Мария се е държала несъответстващо, като нарочила жертвата си за " нефилим " и крещяла, че ще ги убива. 

Веднага след злополуката, очевидците споделиха пред  TrafficNews , че лидерката на джипа гледа безучастно потърпевшото момиче. 

Петя е доктор и работи в Инфекциозна клиника. По време на случая е бързала за болничното заведение, тъй като майка ѝ не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 година Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „ Пещерско шосе “. По това време Петя  се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижа скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария траяла придвижването си още няколко метра и спряла. 

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и опиати, като пробите й били негативни. Пострадалата е била откарана в болница и е открито, че е получила междинни телесни повреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР