Делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев е официално прекратено

...
Делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев е официално прекратено
Коментари Харесай

Прекратиха делото срещу Тотев, върнаха го на прокуратурата

Делото против кмета на Пловдив Иван Тотев е публично прекъснато от Окръжния съд в Пловдив. Цялата кореспонденция е върната на Софийската градска прокуратура (СГП), тъй като са установени основни процесуални нарушавания в обвинителния акт, който беше импортиран в съда при започване на юли.

Специализираното звено "Антикорупция " към СГП упрекна Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на регион "Западен " Димитър Колев за закононарушение по работа, осъществено в съучастничество.

Обвинението против Тотев, Кацарски и Колев е, че са ощетили бюджета на община Пловдив с 689 869.70 лв. при строителството на локалната зоологическа градина.

Престъплението е било осъществено в интервала от 30 април 2014 година до 29 юли 2015 година, когато кметът на Пловдив е провел процедура с директно договаряне с изпълнителя в нарушаване на Закона за публичните поръчки (ЗОП). Тази процедура била извършена без да има утвърден капиталов план и без да има количествено-стойностна сметка за плана.

Нямало нито сложен отчет за оценка на сходството на капиталовия план със съществуващите условия на градежите, нито издадено позволение за градеж, само че договорът за строителство с частната компания бил подписан. Кацарски и Колев пък са били съучастници на кмета Тотев, настояват от прокуратурата.

Днес решението влиза в действие, защото нито една от страните не се е възползвала от правото си на митинг.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР