Делото срещу Иванчева го направиха важно интересите, които седят зад

...
Делото срещу Иванчева го направиха важно интересите, които седят зад
Коментари Харесай

Гешев: Делото срещу Иванчева го направиха важно интересите, които седят зад него

Делото против Иванчева го направиха значимо ползите, които седят зад него, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев в коментар по тематиката за процеса против някогашната кметица на „ Младост”.

„ Дребните политически ползи на някакви формирания, които се назовават партии, се съчетаха по чудноват метод с тези на олигарсите, които са в ареста. Съчетаха се с ползите на хората, които се укриват в Сърбия. Съчетаха се с личностни ползи. И по този начин се получи едно огромно кълбо от ползи, което трансформира това дело в толкоз забавно и толкоз медийно”, сподели Гешев пред NOVA.

Преди дни тя бе наказана на първа инстанция на 20 години затвор за рушвет в изключително огромни размери. Гешев разясни, че към момента не са ясни претекстовете на съда. Затова не се знаело и защо тъкмо Иванчева, ексзаместничката й Биляна Петрова и предшественикът й на поста в столичния квартал Петко Дюлгеров са приети за отговорни – дали за искане или за приемане на рушвет.

„ В залог на това дело се трансформира оценяването на Специализираната прокуратура. Но това е дребна борба на фона на огромната битка с корупцията, елементарен престъпен случай, който скоро евентуално няма да се повтори, тъй като е изработен доста обикновено и никой не взима пари по този начин”, сподели още Гешев.

Той бе безапелационен, че това, че в хода на делото Дюлгеров се отхвърли от първичните си показания, не е учудващо. „ Традиция” било и подсъдими да настояват, че са свидетелствали под напън, както постъпи и Дюлгеров. Първоначално пред проверяващите той съобщи, че е бил медиатор при приемането на рушвет, който Иванчева поискала от предприемача Александър Ваклин, с цел да придвижи кореспонденция за градеж. След това описа по какъв начин е подхвърлил в колата на някогашната кметица 70 000 евро, които бяха открити при задържането й в центъра на София преди година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР