Делото срещу д-р Иван Димитров, който застреля криминално проявения Жоро

...
Делото срещу д-р Иван Димитров, който застреля криминално проявения Жоро
Коментари Харесай

Отново дават старт на делото срещу доктора, застрелял крадец в дома си

Делото против доктор Иван Димитров, който простреля престъпно проявения Жоро Джевизов-Плъха в Пловдив, още веднъж стартира в Окръжния съд в града, откакто до момента то беше отлагано три пъти
Преди време роднините на умрелия желаеха 300 000 лв. кръвнина. А сътрудници на лекаря излязоха тогава на митинг с искане той да бъде оправдан.
На 1 март предходната година, престъпно проявеният Джевизов от Столипиново решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Докторът бил самичък у дома, тъй като правел ремонт.
В двора имало 6 гаража, първият от които употребил за работилница. Около 01:30 часа през нощта, доктор Димитров минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в гаража свети.
Излизайки от жилището си, обвиненият доктор взел нелегално притежаван револвер „ Валтер “, зареден с патрони, за които също нямал позволение, и се насочил към гаража. Там се намирал Жоро Плъха, който бил приготвил да открадне разнообразни предмети в найлонови торби.
Преди да създаде изстрел, докторът бил атакуван от крадеца с нож, с 12-сантиметрово острие и с железна рекламна табела. Той предизвикал на лекаря прободно-порезна рана в десния крайник, а от удара с табелата - травматичен оток на дясната ръка.
Това е и повода да се одобри от проверяващите, че убийството е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита. Освен това, след убийството докторът се опитал да прикрие следите си, като в началото отхвърляше да го е направил.
Обвиняемият анестезиолог беше арестуван за 72 часа още на идващия ден след убийството на крадеца, а по-късно освободен с мярка „ подписка “. Срещу него има повдигнати две обвинявания.
Едното е за ликвидиране при превишаване рамките на неизбежната защита, а другото е за нелегално владение на муниции и оръжие. По първото обвиняване, плануваното в закона наказване е до 5 години, а по второто - от 2 до 8 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР