Делото срещу бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени

...
Делото срещу бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени
Коментари Харесай

Делото срещу Крусев за ремонта на Графа започва през есента

Делото против някогашния заместник-кмет по превоза в Столичната община Евгени Крусев ще стартира всъщност на 30 септември. Това стана ясно през днешния ден по време на разпоредителното съвещание по делото в Специализирания съд. Крусев е обвиняем за нарушение на Закона за публични поръчки и ощетяване на общината с близо 920 000 лв..


В правосъдната зала стана ясно, че не са открити процесуални нарушавания в обвинителния акт и делото против някогашния заместник-кмет Евгени Крусев може да започва с разпит на очевидци. Според държавното обвиняване в интервала от 27 юни до 5 декември 2018 година Крусев е направил значително изменение на подписания контракт с " Джи Пи Груп " за социална поръчка, обвързвана с ремонта на релсовия път на улица " Граф Игнатиев ". По този метод е набавил полза за компанията и е ощетил столичната община с близо 1 милион лв., настояват проверяващите.
Евгени Крусев, някогашен заместник-кмет на София: Аз мога да кажа, че съм се управлявал в своите дейности единствено и само от ползите на общината и обектът да се извърши по оптимално първокласен метод.
Според отбраната няма нарушаване на Закона за публичните поръчки, а подложката, употребена при ремонта, била по-добра и по-евтина. По този метод общината даже икономисала пари.
Евгени Крусев, някогашен заместник-кмет на София: Изследванията, които са правени, демонстрират, че релсовият път е в безусловно всички правила. Шумът и вибрациите по отношение на предходното положение улица " Граф Игнатиев " са понижени в пъти.
В правосъдната зала стана ясно, че Столична община няма да има финансови искания към някогашния заместник-кмет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР