Делото срещу бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени

...
Делото срещу бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени
Коментари Харесай

Делото срещу Евгени Крусев за ремонта на "Граф Игнатиев" започна в специализирания съд

Делото против някогашния заместник-кмет по превоза в Столичната община Евгени Крусев за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " стартира с разпит на очевидци на 30 септември в профилирания углавен съд. Той е упрекнат за нарушение на Закона за публични поръчки и ощетяване на Столичната община с 919 863.55 лева, като с дейностите си е облагодетелствал " Джи Пи груп ".

Според обвиняването в интервала от 27 юни 2018 година до 5 декември 2018 година в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, той е нарушил служебните си отговорности по Закона за публичните поръчки, както и отговорностите, предоставени му със заповед на кмета.

Крусев е подхванал дейности за значително изменение на подписания контракт с " Джи Пи груп " АД за социална поръчка и по този начин набавил полза за компанията, а Столичната община била ощетена, настояват от прокуратурата.

На днешното разпоредително съвещание съдът не откри съображение делото да бъде върнато на прокуратурата и реши, че не са позволени нарушавания, които нарушават правата на Крусев. Съдът удостовери мярката му за неотклонение " подписка ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР