Делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за ремонта на

...
Делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за ремонта на
Коментари Харесай

Делото срещу Николай Ненчев може да приключи до края на годината

Делото против някогашния боен министър Николай Ненчев за ремонта на МИГ-овете може да завърши до края на годината. Това обявиха неговите юристи откакто в Софийския градски съд бяха показани две стопански и една техническа експертизи.


Според обвиняването през 2015 година Ненчев скрил настоящ контракт за ремонт на самолетите с съветската корпорация РСК-МИГ и почнал договаряния с Полша. Така сложил в риск авиацията поради понижения брой образователни и постоянни полети. Били нанесени и големи вреди. Според Ненчев, договарянията с полската компания дават отговор на поетите задължения на срещата на НАТО.
Николай Ненчев, някогашен министър на защитата: Договорът с Полша беше за 1 млн. и 25 хиляди евро за един мотор, а договорът, който ни оферираше,,РСК МиГ " излизаше към 1 млн. и 800 хиляди евро. Сами си направете сметка и ще разберете за какво съм обвинен. Нарушил съм доста съществено ползите на съветската федерация. Подложен съм на смъртоносен напън във всяко едно отношение. Непрекъснати инспекции. Сега разбирам, че ДАНС са правили инспекция, без да бъда известен. Чакам всеки миг и у дома обиск, с цел да видят, че всичко е наред.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР