Делото срещу бившия кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева

...
Делото срещу бившия кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева
Коментари Харесай

Делото срещу Десислава Иванчева приключва на втора инстанция

Делото против някогашния кмет на столичния квартал "Младост " Десислава Иванчева завършва на втора инстанция. За през днешния ден в Апелативния профилиран съд са планувани финалните пледоарии, а с изключение на Иванчева - за искане на рушвет, са упрекнати още и заместникът й Биляна Петрова и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров.

На първа инстанция Иванчева беше наказана на 20 години затвор, Петрова на 15 години, а Дюлгеров - на 12 години.

Иванчева, Петрова и Дюлгеров желаят достъп до парите си

Иванчева и Петрова бяха показно арестувани в центъра на София преди две години. При обиските в колата им бяха открити 70 хиляди белязани евро, част от подкупа, който съгласно обвинителния акт са поискали от предприемача Александър Ваклин, с цел да придвижат строителните му бумаги.

На първа инстанция делото завърши година по-късно, а прокуратурата регистрира като огромен триумф тежките санкции. Десислава Иванчева и Биляна Петрова, които не се признават за отговорни, настояват, че доказателствата против тях са манипулирани и Петко Дюлгеров. който е апетитен за медиатор корупционната скица и направи признание при първичното си задържане, апелираха наказванията си.

Апелативният профилиран съд ще заседава против Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Апелативният спецсъд беше насрочил пледоариите за март, само че изключителното състояние ги отсрочи поради затворените правосъдни здания. Заради епидемиологичните ограничавания медиите ще наблюдават финалните пледоарии от специфична зала от екран, на който те ще се излъчват по видеоконферентна връзка, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР