Делото срещу бившия френски премиер Франсоа Фийон и съпругата му

...
Делото срещу бившия френски премиер Франсоа Фийон и съпругата му
Коментари Харесай

Съдят бившия френски премиер Франсоа Фийон за фиктивни назначения на съпругата му

Делото против някогашния френски министър председател Франсоа Фийон и брачната половинка му Пенелъпи в спекулация за нейни хипотетични фиктивни назначения ще се гледа от 24 февруари до 11 март 2020 година в парижки съд, съобщи Франс прес.

Избухването на този скандал попари очакванията на Фийон като претендент от десницата за президент на изборите през 2017 година Тогава той беше любимец в допитванията, само че в последна сметка отпадна още на първи тур.

65-годишният Фийон е на съд за заграбване на държавни средства в няколко интервала сред 1998 и 2013 година и корист със служебно състояние.

Пенелъпи Фийон, която е получавала възнаграждение като парламентарен помощник до момента в който Фийон е бил народен представител, е на съд по същите обвинявания. Тя постоянно се е представяла като стопанка, която стои настрани от публичната активност на брачна половинка си, отбелязва Агенция Франс Прес.

Бившият заместител на Фийон в Народното събрание Марк Жуло, чиято сътрудничка е била по документи Пенелъпи Фийон сред 2002 и 2007 година, ще бъде съден за заграбване на държавни средства.-->

Част от действията са от 80-те години и за тях има отминалост. Смята се, че единствено за интервала 1998-2013 година Пенелъпи Фийон е получила общо над един милион евро.

Франсоа и Пенелъпи Фийон са съдени и за корист със служебно състояние за отчасти фиктивно предопределение на Пенелъпи Фийон в периодическото издание " Обзор на двата свята ", благосъстоятелност на непосредствен до Франсоа Фийон милиардер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР