Делото срещу акушерката Емилия Ковачева, подсъдима за опит за убийство

...
Делото срещу акушерката Емилия Ковачева, подсъдима за опит за убийство
Коментари Харесай

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева е на финалната права

Делото против акушерката Емилия Ковачева, подсъдима за опит за ликвидиране на новородено, е на финалната права и на втора инстанция. До два месеца ще стане ясно дали съдът ще удостовери присъдата от 18 години затвор. В края на 2015 година Емилия Ковачева беше упрекната, че по време на нощното си дежурство в болница " Софиямед " е направила опит съзнателно да умъртви малолетната Никол.


По време на пледоариите в правосъдната зала участваха и родителите на Никол, които още веднъж изслушаха част от събраните доказателство по делото. Според прокуратурата новороденото дете е получило 11 удара в главата и тялото за 4 минути. След това било притискано от акушерката. Родителите желаеха по-тежка присъда от тази на първоинстанционния съд с претекста, че Емилия Ковачева е нанесла непоправими вреди върху развиването на детето.
Румен Димитров, татко на Никол: Няма по какъв начин да ѝ простя за това, което направи с Никол. Надявам се тя да се оправи с времето.
Как е тя?
На този стадий добре. С епилепсия е, посещава детска градина.
Родителите на Никол насочиха рецензии към работата на проверяващите. Според тях значими очевидци са разпитани едвам на втора инстанция.
Румен Димитров, татко на Никол: Не са изпипани нещата до дъно. Благодарение на това, че не са изпипани, се случи това делото да се точи толкоз време.
Пред съда Емилия Ковачева съобщи, че съжалява за случилото се и желае да бъде оправдана, с цел да може да се грижи за възрастните си родители, както и за децата си. Защитата изиска обвиняването да бъде изменено от опит за ликвидиране в нанасяне на междинна телесна щета. От прокуратурата упорстват и на втора инстанция акушерката да получи 18 години затвор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР