Делото срещу адвокатката Николета Руйкова, хваната с кокаин за 25

...
Делото срещу адвокатката Николета Руйкова, хваната с кокаин за 25
Коментари Харесай

Отново! Отложиха делото на пловдивската адвокатка, хваната с кокаин за 25 бона

Делото против адвокатката Николета Руйкова, хваната с кокаин за 25 бона, още веднъж не започва. Вчера Руйкова бе доведена в правосъдната зала с белезници, като трябваше да се гледа разпоредително съвещание, в което да стане ясно дали тя ще признае виновността си или ще изиска правосъдния развой да протече с разпит на очевидци. 
Прочетете още
Обвиняемата и единият от юристите й Константин Давчев,  желаеха от съда делото да бъде отсрочено, поради неналичието на другата защита- адвокат Ясенка  Шигарминова. Така съда даде финален късмет на Руйкова, като отсрочи делото за идващия месец. 

Припомняме, че адвокатката се изправи пред съда още през декември, само че съвещанието протече при закрити врата, тъй като в кориците по делото имаше материали, които съдържат данни от интимния живот на обвинената. Процесът бе върнат и на държавното обвиняване, за премахване на пропуски в обвинителния акт.

Пловдивският областен съд бе изменил мярката ѝ за неотклонение на " задържане под стража ", тъй като съгласно претекста им има обосновано съмнение, че тя може да извърши ново закононарушение.

Както  TrafficNews  писа по-рано, Руйкова бе хваната в още едно действие, до момента в който против нея тече правосъден развой. На Бъдни вечер, след осъществена инспекция на пътя от Министерство на вътрешните работи бе открито, че Руйкова е управлявала автомобила си под въздействието на кокаин. Тогава тя  бе отведена единствено за едно денонощие в полицейския арест. 

Само година по-рано пловдивската адвокатка бе задържана след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха конфискувани близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана на обща стойност над 25 хиляди лв.. Адвокатката бе пусната от ареста против 5 000 лв. гаранция с претекст - да се грижи за дребното си дете.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР