Делото се точи 10 г. Според обвинението, в периода от

...
Делото се точи 10 г. Според обвинението, в периода от
Коментари Харесай

Правосъдие По Нашенски! Току-Що Тихомълком Пуснаха Най-Скандалния Българин От Затвора! На Свобода Е Вече Самият

Делото се точи 10 година Според обвиняването, в интервала от 20 октомври 1999 година до 25 юни 2003 година в Австрия, Димитров е правил финансови покупко-продажби в нарушаване на валутното ни законодателство, като предоставените от него заеми и осъществените покупко-продажби с скъпи бумаги са за общо близо 6 млн. лв.. Освен това, сред 2004-2006 година още веднъж нарушил валутните закони, като в качеството си на шеф на компания „ Про Марк “ ЕООД не заявил пред Българска народна банка голям брой покупко-продажби за над 16 млн. лева

През 2015 година обаче текстът на член 251 от Наказателен кодекс беше изменен, като изменението докара до оправдателна присъда и за някогашния зам.-председател на Народното събрание от Движение за права и свободи Христо Бисеров.

„ В актуалната редакция на закона е криминализирано само неизпълнението на обвързване за обявление на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и произведения със и от тях, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, и цената на предмета на закононарушение е в изключително огромни размери ", стимулират се съдиите.

Валентин Димитров към момента е в пандиза, където излежава присъдата си от 3 години затвор по друго дело против него - за занемареност. По него той беше приет за отговорен, че е разпилял имущество на " Топлофикация " за над 325 000 лева, правейки екзотични разходи - за джет, джакузи, скъпи сирена, алкохол, аксесоари, медикаменти и други

Вальо Топлото обаче ще излезе от затворническото общежитие в Казичене напълно скоро - на 9 февруари, заяви в. “24 часа ”, като се базира на информация от прокуратурата.

На първа инстанция пък висят още две каузи против Вальо Топлото - единият за пране на към 12 млн. лева и укриване на налози, а другият - за заграбване на близо 6 млн. лева от “Топлофикация ”.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР