Делото с искане за екстрадицията на 46-годишния руснак Алексей Алчин,

...
Делото с искане за екстрадицията на 46-годишния руснак Алексей Алчин,
Коментари Харесай

Утре във Варна гледат делото за екстрадицията на руснака Алексей Алчин

Делото с искане за екстрадицията на 46-годишния руснак Алексей Алчин, търсен в родината си за укриване на налози в изключително огромни размери, ще бъде прегледано от Апелативния съд във Варна на следващия ден, 24 август, от 13.30 ч., оповестиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

През февруари, на проява в морската столица против дейностите на Русия в Украйна, той изгори обществено паспорта си. Според негови близки закононарушенията, които са посочени в исковете за екстрадицията му, са финансови, само че същинската причина е рецензията му към Русия поради войната в Украйна.

В началото на август пред Съдебната палата във Варна жители се събраха на митинг против екстрадицията на руснака. Според тях той ще бъде подложен на репресии, в случай че бъде върнат в родината си.

От съда напомнят хронологията на случая " Алчин ":

На 8 август Окръжният съд във Варна позволи екстрадицията на 46-годишния съветски жител, търсен от управляващите в родината си по наказателно произвеждане за укриване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери.

Според документите по делото, като общоприет шеф на сдружение Алексей Алчин за отбягване заплащането на данъчни отговорности на сдружението се сдобил с данните за сметките на две фиктивни компании, с подправени документи за доставка и продажба към тях, показал съзнателно погрешна информация пред данъчните служби, с което e избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в размер на 282 529 254 рубли.

Руските управляващи считат, че след осъществяване на закононарушението лицето се е укрило от правораздаване, което е наложило отправяне на искане за арест с желание за екстрадиция посредством Интерпол.

Деянието, за което непознатият жител е упрекнат, е осъществено през 2015 година Издирването е почнало през 2018 година, а през април 2021 година е бил притеглен като обвинен. С разпореждане на Министерство на вътрешните работи на Руската федерация от февруари 2020 година е разгласен за интернационално търсене. През април тази година Кузиминският областен съд на Москва е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Алексей Алчин, която е доказана с Апелативно решение на Московския градски съд.

Мъжът е бил арестуван във Варна на 24 юни. В рамките на 40-дневния период по постановената от българския съд краткотрайна мярка за неотклонение, във Върховната касационна прокуратура е постъпила публична молба от Генералната прокуратура на Русия за екстрадиция.

Решението, с което Варненският областен съд позволи предаването на желаното лице, се апелира пред Апелативния съд. Процедурата се преглежда в намерено правосъдно съвещание. Решението на въззивната инстанция ще бъде дефинитивно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР