Делото срещу бившия министър на енергетиката Румен Овчаров тръгна днес

...
Делото срещу бившия министър на енергетиката Румен Овчаров тръгна днес
Коментари Харесай

Делото срещу Румен Овчаров тръгна след 4 часа спор

Делото против някогашния министър на енергетиката Румен Овчаров потегли през днешния ден някогашният енергиен министър с още двама души той е обвиняем за отдаване на "Мини Бобов дол " чартърен през 2006 година, заяви Българска национална телевизия.

Преди година Специализираният съд върна делото на прокуратурата поради основни процесуални нарушавания. В редактирания вид на обвинителния акт енергийният министър от кабинета "Станишев " към този момент има съучастници - някогашната му заместничка Ана Янева и някогашният началник на "Мини Бобов дол " Пламен Стефанов, а вредата от неизгодния контракт за отдаване чартърен на сдружението е скочила три пъти.

Четири часа продължиха през днешния ден разногласията сред прокуратурата и бранителите на тримата подсъдими за качеството на новия обвинителен акт.

Въпреки че реши като незадоволително конкретизирани обвиняванията на Овчаров, Янева и Стефанов, Специализираният съд реши, че това не е съображение за второ връщане на делото. Съдът позволи и цивилен иск от страна на "Мини Бобов дол " в размер на 29 милиона лв..

Ако подсъдими и бранители не апелират правосъдното определение или в случай че го апелират, само че Спецапелативният съд го удостовери, първите разпити по делото би трябвало да стартират тъкмо след месец.

По делото има 57 очевидци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР