Делото между Apple и Qualcomm става все по-оспорвано. Сега Qualcomm

...
Делото между Apple и Qualcomm става все по-оспорвано. Сега Qualcomm
Коментари Харесай

Qualcomm обвини Apple, че предава тайни на Intel

Делото сред Apple и Qualcomm става все по-оспорвано. Сега Qualcomm упрекна Apple, че е откраднала нейни търговски секрети и ги е предала на главния си съперник Intel, оповестява BusinessInsider.

Qualcomm желае възбрана на продажбите на iPhone

Qualcomm споделя, че разполага и с доказателства за това. Според компанията Apple е дала информацията на Intel, с цел да може Intel да усъвършенства своите чипове и програмен продукт и да може да употребява тях в мобилните си устройства.

Note 9 слага новите основи за бъдещето на Samsung

В продължение на години точно Qualcomm осигуряваше модемите за iPhone. От iPhone 7 обаче Apple мина към Intel за модемите за мобилни мрежи. Според документите на делото, които са прегледани от Reuters, Qualcomm споделя, че Apple е откраднала нейните търговски секрети посредством "продължила няколко години акция с нескопосано, неуместно и лъжливо държание ".

Цените на смарт телефоните ще не престават да порастват

Apple е отказала коментар по новите обвинявания. Intel също не е коментирала тематиката. Компанията не е посочена от Qualcomm в желае си като подсъдима, най-малко към този момент.

Съдебната борба сред Apple и Qualcomm става яростна и към този момент конкурира тази сред Apple и Samsung, която продължи няколко години. Миналият месец Apple упрекна Qualcomm, че не дава отговор на въпросите ѝ да обясни коя тъкмо информация, която е споделена с Intel, не е трябвало да се споделя. Apple също по този начин разгласи тогава, че е дала премного време на Qualcomm да ревизира и да се убеди, че софтуерът на компанията е употребен съгласно разпоредбите.

Двете компании се упрекват взаимно в разнообразни нарушавания. Apple съди Qualcomm за нелоялни практики с настояването на лицензи за разнообразни технологии. Qualcomm пък отговори с контрадело, в което упрекна Apple в нарушени патенти.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР