Делото „КТБ” може да започне до края на февруари, след

...
Делото „КТБ” може да започне до края на февруари, след
Коментари Харесай

Сръбските власти най-накрая връчили призовка на Цветан Василев

Делото „ КТБ” може да стартира до края на февруари, откакто сръбските управляващи са съумели да връчат призовка, дружно с 11-те хиляди страници обвинителен акт на мажоритарния притежател на трезора Цветан Василев, заяви БНР, като цитира юриста на банкера Константин Симеонов.

Съдебното следствие на сагата с Корпоративна банка претърпя няколко фалстарта точно поради невъзможността Василев да бъде свикан. Делото против него ще се води задочно – от 2014 година той е в Белград. Според неговия бранител призовката му е била връчена през предходната седмица и би трябвало да се върне посредством правосъдна поръчка или за 14, или за 27 февруари, когато има планувани съвещания по процеса.

Адв. Симеонов изключи вероятността Василев да пристигна персонално на процеса поради издаденото прокурорско разпореждане, по което би трябвало да бъде арестуван за 72 часа, в случай че стъпи у нас.

Адвокатите на 18-те подсъдими за източването на близо 3 милиарда лв. от КТБ, се готвят да нападат обвинителния акт от рекордните 11 000 страници поради поредицата, съгласно тях, основни процесуални нарушавания. Преценката обаче дали обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата, ще е на правосъдния състав, показва националното радио.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР