Делото, касаещо мярката за неотклонение на Георги Георгиев, обвинен за

...
Делото, касаещо мярката за неотклонение на Георги Георгиев, обвинен за
Коментари Харесай

Адвокатите на Георги Георгиев: Той не е нападателят, не е бил в апартамента на Дебора

Делото, касаещо мярката за неотклонение на Георги Георгиев, упрекнат за жестокото нахлуване над Дебора Михайлова, беше прекъснато, заради прекъсване на тока в постройката на Съдебната палата, предава Българска национална телевизия.

Адвокатите на Георгиев упорстват той да бъде пуснат на независимост поради условия, които съгласно отбраната разколебават авторството на действието. По техни данни, има две експертизи, които потвърждават, че 26-годишният мъж не е бил в жилището на Дебора по време на произшествието.

" Аз се срещнах с резултата от ДНК експертизата. Там е посочено, че няма какъвто и да е биологичен материал. Да, това е правилно. Няма какъвто и да е биологичен материал по облеклата на Георги, с които облекла прокуратурата твърди, че бил в нощта на нападението против Дебора. Намерената трасеологична експертиза - стъпка от обувка изрично не е на Георги нито по тип, нито по размери. Това е резултатът от трасеологичната експертиза ", сподели още юрист Валентин Димитров.

В момента Георгиев е с най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". Миналия понеделник стана ясно, че прокуратурата му повдига нови обвинявания.

Той към този момент ще дава отговор за нанасянето на две междинни телесни повреди, за закана за ликвидиране и за насила. Това се случва, откакто излязоха резултатите от петорната съдебно-медицинска експертиза на момичето. Ако виновността на Георгиев бъде потвърдена го заплашват до 10 години затвор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР