Делото, известно като Суджукгейт, стигна до Върховния касационен съд /ВКС/.

...
Делото, известно като Суджукгейт, стигна до Върховния касационен съд /ВКС/.
Коментари Харесай

Суджукгейт стигна до Върховния касационен съд

Делото, известно като " Суджукгейт ", стигна до Върховния касационен съд /ВКС/. Първото съвещание ще се организира на 24 януари. Делото е формирано по митинг и тъжби от подсъдимия Живко Мартинов, бранителите му и частния обвинител и цивилен просител Антон Проданов против решението от 5 октомври 2021 година на Апелативния профилиран углавен съд, оповестиха от съда.
Още по темата
Специализираният съд призна Мартинов за отговорен в това, че в интервала от февруари до ноември 2011 година, за да набави за себе си имотна полза, принудил Проданов посредством заплашване, изразяващо се в отправяне на закани, да извърши нещо обратно на волята му - да му даде един звук недопечен суджук на стойност 8870 лева , като с това му предизвикал имуществени вреди в размер на 7070 лева Подсъдимият получи условна присъда от 2 години, като беше оневинен за това да е принудил Проданов да даде 30 кг филе " Елена " на стойност 230,40 лева и 30 кг телешка пастърма на стойност 407,40 лева Апелативният спецсъд промени присъдата, като анулира оправдателната й част.

В жалбата до Върховен касационен съд подсъдимият и юристите му упорстват за оправдателна присъда, понижаване на наказването или анулация на решението на Апелативният спецсъд и връщане на делото. Те показват още, че по делото са били позволени основни нарушавания на процесуалните правила, нарушавания на материалния закон и очевидна неправда на наложеното наказване.

Частният обвинител и цивилен просител по делото упорства за анулация на присъдата в оправдателната й част, увеличение на наказването и да бъде почетен гражданският иск против подсъдимия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР