Делото Хитрино в Шуменския окръжен съд продължава с повторен свидетелски

...
Делото Хитрино в Шуменския окръжен съд продължава с повторен свидетелски
Коментари Харесай

Отново разпитаха румънец по делото „Хитрино“

Делото Хитрино в Шуменския областен съд продължава с още един свидетелски разпит на Лука Паиш , изготвил частна експертиза за влаковия случай.

Първият разпит на Лука Паиш бе в съвещание на 28 септември. Защитата обаче изиска още един разпит. Наложи го некачествения превод в предходното съвещание, нищо друго, сподели юристът Ивайло Йорданов. По-скоро неналичието на знания на първичния преводач за техническата част на това, което инж. Паиш споделя, добави той. 

Пред съда Луша Паиш описа, че е бил в два следващи дни на 12 и 13 декември 2016 година на местопроизшествието в Хитрино. В първия ден не бил позволен на мястото и по тази причина направил оглед на  жп линията от Стрелка 1 в посока към Варна.

Според него, е имало редица неизправности по стоманения пък - като изгнили дървени траверси, скъсани доникъде и разсукани железни плочки при захвата на релсите върху траверсите.

На идващия ден огледал и стрелка номер 5, след която композицията е дерайлирала. Той имаше подозрения и в нейната редовност. Обвиняеми за влаковата злополука в Хитрино от 10 декември 2016 година са двамата машинисти, управлявали дерайлиралия трен. Димитър Михнев и Радослав Петков ще дават отговор за гибелта на 7 индивида и 14 потърпевши. -->
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР