Дело за тероризъм, по което наказанието може да достигне 30

...
Дело за тероризъм, по което наказанието може да достигне 30
Коментари Харесай

Алексей Навални с ново обвинение, докато е в затвора. За тероризъм

Дело за тероризъм, по което наказването може да доближи 30 години затвор, са образували съветски следователи против опозиционния водач и главен съперник на Владимир Путин - Алексей Навални. Това заяви самият той, представен от Ройтерс. Опозиционерът, който лежи в съветски затвор след други обвинявания и съвсем цялото време прекарва в наказателна килия, назовава делото " " неуместно ". Присъдите му досега са за повече от 11 години по обвинявания за машинация и пренебрежение към съда.

Навални се яви в московски съд посредством видеовръзка в сряда като част от дело за екстремизъм, съобщи Ройтерс. Официална информация какво тъкмо е обвинениято няма.

По-рано този месец съветски следователи публично свързаха поддръжниците на Навални с убийството на Владлен Татарски, известен боен блогър и покровител на войната на Русия в Украйна. Татарски беше погубен от бомба в кафене в Санкт Петербург. Съюзниците на Навални отхвърлиха всякаква връзка с това убийството.

Имало е опит процесът в сряда да бъде при затворени порти. „ Настоявам, че опитът за закриване на процеса е опит не просто да ми попречат да се срещна със случая, само че е и опит никой да не разбере за него “, сподели Навални в обществените мрежи посредством свои сътрудници, които се грижат за профилите му. Първоначално делото е тръгнало обществено, само че на 7-ама минута въпреки всичко е било закрито, а времето за запознаване с обвиняванията, предявени на опозиционера, е било кратко, заяви Медиазона.

По думите на Навални новото дело за " тероризъм " ще се гледа от боен съд. И прибавя, че е неуместно да се твърди, че е правил експремистки дейности, до момента в който самият той е в пандиза.

Навални е зад решетките, откогато се завърна непринудено в Русия през 2021 година - незабавно откакто животът му бе избавен в немска болница след отравяне с новичок в родината му. Западни лаборатории потвърдиха каква е отровата, с която в Сибир бе изработен опит за убийството му. Документалният филм " Навални ", който завоюва и БАФТА, е основан на следствие на Христо Грозев и Bellingcat по какъв начин зад отравянето стоят съветските секрети служби.

Кремъл отхвърля да е юридически опит за убийството на опозиционера.

В Русия организациите на Навални за битка с корупцията са оповестени за експремистки и са упреквани във връзки с разузнаването на Съединени американски щати. Дейността им е неразрешена, а сътрудниците на Навални бяха принудени да избягат в чужбина.

В сряда съветски следователи споделиха, че 11 души са оповестени за " интернационално търсене " по случай, обвързван с Навални, заяви държавната осведомителна организация ТАСС.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР