Дело за телефонна измама, при която от възрастен човек в

...
Дело за телефонна измама, при която от възрастен човек в
Коментари Харесай

Съдят ало измамник за отнети близо 10 000 лева от възрастен мъж в Монтана

Дело за телефонна машинация, при която от възрастен човек в Монтана били отнети пари и златни украшения на обща стойност 9656 лева, стартира в Районния съд в Монтана, оповестиха от Съдебната палата в града.

На 13 февруари 2019 година С.Г. се обадил на домашния телефон на Л.Л. в Монтана, показал се за полицейски контрольор и го излъгал, че има интервенция за залавяне на телефонни измамници. За задачата Л.Л. трябвало да остави всичките си налични пари и полезности до резервоар за боклук пред дома си, " с цел да може измамниците да вземат парите, полицията да ги залови, и да му ги върне ".

Възрастният човек оставил спестяванията си и златни украшения, само че наново позвъняване нямало. Едва на другия ден той позвънил в полицията и схванал, че няма никаква полицейска акция и че е излъган.

Измамникът С.Г. е задържан седмица по-късно, откакто опитал по същия метод да излъже възрастен мъж от Лом. Тогава той бил арестуван от полицията при опит да вземе оставени до резервоар пари и двете измами били изяснени от криминалистите в Монтана и в Лом.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР