Дело за опит за убийство на млад мъж, опитал се

...
Дело за опит за убийство на млад мъж, опитал се
Коментари Харесай

Варненец, намушкал приятел, се изправя пред съда

Дело за опит за ликвидиране на млад мъж, опитал се разтърве двама свои другари, стартира през днешния ден във Варненския областен съд.

Обвиняем в процеса е 26-годишният Димитър. Той дължал 15 лв. на своя прочут Румен, който си ги изискал. След като длъжникът обаче отказал да ги върне, Румен се обърнал към татко му. Родителят върнал заема на сина си, а с парите Румен отишъл в игрална зала във варненския квартал „ Владислав Варненчик “. Минути преди среднощ на 2 октомври предходната година там дошъл Димитър дружно с другарка и и още едно момче.

Димитър почнал да дърпа Румен, като двамата си отправяли нецензурни реплики. Охранителят на залата ги избутал на открито, където излезли и част от гости в казиното. Димитър сипел закани против Румен и очевидците.

Един от тях – 29-годишният В.С., който познавал и двамата младежи, се опитал да ги разтърве. Той помислил, че Димитър се кани да му нанесе удар и го изпреварил, като стоварил пестник в главата му. После блъснал и Румен, след което хукнал да бяга.

Димитър го последвал, като извадил от джоба си сгъваем нож. Настигнал до близкия магазин и нанесъл на 29-годишния мъж удар с нож в сърцето, забивайки острието до дръжката на ножа.

Пострадалият незабавно бил откаран в болница и опериран по неотложност, което избавило живота му. Без подхваната от лекарите намеса гибелта му е била неизбежна, демонстрират резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Действията на Димитър се потвърждават от записите на охранителни камери, както и от свидетелски показания, показват от прокуратурата в обвинителния акт.

След случая Димитър беше арестуван и прекара известно време в ареста. След това обаче мярката му за неотклонение беше променена в „ домакински арест ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР