Дело за нанасяне на средна телесна повреда се е провалило,

...
Дело за нанасяне на средна телесна повреда се е провалило,
Коментари Харесай

Дело за побой продължава над 15 години, няма кой да напише грамотна молба за екстрадиция

Дело за нанасяне на междинна телесна щета се е провалило, тъй като виновните български институции не са съумели да напишат както би трябвало молба за екстрадиция на обвинен от Съединени американски щати. Това демонстрира информация на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС).
Наказателното произвеждане по случая е траяло 15 години, 7 месеца и 20 дни. Става въпрос за случай, при който в Гоце Делчев двама братя нанасят побой на човек и поради претърпяното за 3 месеца жертвата не е могла да употребява обикновено дясната си ръка.
Досъдебното произвеждане е траяло 8 години, 7 месеца и 3 дни, като самото наказателно произвеждане е спирано 6 пъти, защото единият брат не се е явявал да дава отговор на обвиняванията и управляващите не са могли да го накарат да пристигна. " Обвиняемият е обявяван за общодържавно търсене. Изготвяна е и молба за правна помощ до правосъдните управляващи в Съединени американски щати за призоваването му, само че многократното й връщане за премахване на позволени при правенето ѝ грешки в допълнение е асъдействало за забавянето на производството ", написа в известието на ИВСС.
Когато най-сетне се стига до съд, картината не се трансформира - " в правосъдната фаза на производството закъснение е установено при третото подред разглеждане на делото от Районен съд – Гоце Делчев, траяло 6 години и 26 дни. Причините за забавянето са несъблюдение на правосъдна поръчка, усложнения при установяване на експерт и неспазване на периода по член 308, алинея 2 Наказателно-процесуален кодекс за правене на претекстовете към постановената присъда ". Накрая, през октомври 2017 година Окръжният съд в Благоевград приключва производството заради отминалост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР